Meet the Foodblogger | Lai Wah van ikook.nu

Meet the foodblogger - ikook ua
Meet the Foodblogger - Ikook.nu

In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag in de voorlopig laatste Meet the Foodblogger: Lai Wah van Ikook.nu.

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Ik ben Lai-Wah Chong en naast mijn foodblog schrijf ik ook voor het online culinair magazine Lekkertafelen.nl.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Mijn blog heet ikook.nu. Toen onze oudste dochter (nu 12 jaar) werd geboren, was uitgebreid koken niet altijd meer vanzelfsprekend. Zeker niet met allebei een drukke baan. Ik ben toen meer gaan nadenken over hoe ik in een niet al te lange tijd toch een gezonde maaltijd op tafel kan krijgen. Mijn jongste is een kritische eter, dus soms moet ik creatief zijn en maak ik een gerecht op twee manieren klaar, zodat iedereen het lust.Ik wilde heel graag mijn recepten en ervaringen delen en niet alleen voor mezelf houden.

Homemade appelmoes
Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Ik ben al de hele dag bezig met eten en koken. Ik denk in eten en smaken. Als ik ’s ochtends opsta ben ik al aan het verzinnen wat er die dag gegeten en gekookt gaat worden. Om dat te kunnen delen op mijn blog vind ik echt het allerleukste dat er is. Minder leuk vind ik dat we door fotograferen van de gerechten het eten soms al lauw is als we aan tafel gaan 😉

Waar blog je het liefst over?

Op nummer één staan recepten, dat is wat ik het liefst doe: verzinnen, koken, fotograferen en het uitwerken: ik vind het allemaal leuk. Maar kookboek- en restaurantreviews vind ik ook heel leuk om te schrijven.

Apple Crumble
Wat vind je zelf het allerlekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Moeilijk, want ik vind zoveel lekker. Maar sushi staat wel heel hoog op het lijstje. Orgaanvlees. Dat komt er bij mij echt niet in. Verder lust ik eigenlijk alles wel.

Wat zou je graag beter/anders doen als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Ik zou graag meer restaurant- en andere foodspots reviews willen doen. Maar dat wordt een beetje een dure hobby om elke week een paar keer buiten de deur te eten. Ik ben heel tevreden over de recepten die ik maak en de persoonlijke touch die ik elke keer probeer mee te geven bij elk recept.

Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Mijn vijzel. Die gebruik ik om specerijen te stampen, maar ook om bijvoorbeeld pesto mee te maken. Een miskoop heb ik gelukkig nog niet gedaan.

 

Wie zou je graag eens willen ontmoeten en waarom (dead or alive)?

Sophia Loren. Haar uitspraak: I’d much rather eat pasta and drink wine, than be a size zero” is me op het lijf geschreven.

Sophia Loren / foto: skeeze - Pixabay
En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Ik zou heel graag eens met haar in de keuken willen staan en samen een echte Italiaanse maaltijd met haar eten. Met veel wijn natuurlijk. Want naast sushi is de Italiaanse keuken echt  een van mijn favorieten.

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

De Chinese biefstuk met andijvie, want dat is een echt familierecept.

Chinese biefstuk met andijvie
Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Omdat er veel makkelijke –meestal gezonde- en vooral lekkere recepten op staan. Bovendien zal ikook! binnenkort ook uit gaan breiden met food gerelateerde tips voor Antwerpen en omstreken, aangezien wij daar sinds twee jaar wonen. Dus mocht je een weekend in Antwerpen gepland hebben, hou de site dan in de gaten!

Dank je wel voor je medewerking aan Meet the Foodblogger, Lai Wah!

Ikook.nu is ook te volgen via Facebook, Twitter, en Instagram.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in de rubriek Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug.

Teksten zijn van Esther Out en Lai Wah van Ikook.nu
Dit artikel kan affiliate links bevatten, check voor meer informatie hierover de disclaimer.
De foto's zijn van Ikook.nu en zijn met toestemming geplaatst.

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.