Ontbijt Recept | Gekarameliseerde Pannenkoekjes

gekarameliseerde pannenkoekjes
Gekarameliseerde pannenkoekjes

Pannenkoeken als ontbijt eten we in Nederland niet veel. Toch is het helemaal niet zo'n gek zondagochtendontbijt. In Amerika is het veel gebruikelijker, maar daar kijken ze weer heel raar naar onze hagelslag. Hoe je fluffy American Pancakes maakt liet ik je al eens eerder zien.

Lees ook: "Fluffy American Pancakes"

Vandaag heb ik een ander idee met pannenkoekjes voor je, geïnspireerd op een recept van Matt Preston (je weet wel, van Masterchef Australia). Deze hebben namelijk een krokant suikerlaagje aan de bovenkant! Je kunt het suikerlaagje branden met een crème brûlée brander, maar het gaat ook heel goed gewoon in de koekenpan. Het is echt heel makkelijk en je kunt de pannenkoekjes vervolgens eten met bijvoorbeeld lekker fris citrusfruit, een klodder jam of wat maple syrup. Hieronder heb ik de how to voor je uitgeschreven. Echt proberen hoor!

gekarameliseerde pannenkoekjes

 

 

Gekarameliseerde pannenkoekjes

Heerlijk pannenkoekenontbijt met een krokant suikerlaagje

Gang Ontbijt
Totale tijd 30 minutes
Porties 6 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • mesputje zout
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • fijne kristalsuiker
  • 375 ml melk
  • boter om in te bakken

Werkwijze

  1. Klop met een garde een beslag van het meel, het zout, het ei en de melk. Smelt intussen de boter en giet dat bij het beslag. Klop nog even goed door. Laat het beslag dan even staan. Deze hoeveelheid beslag is genoeg voor ongeveer zes pannenkoekjes. Reken op drie pannenkoekjes per persoon. 

  2. Verhit in een koekenpannetje met een anti aanbaklaag een klein beetje boter en bak giet hierin een soeplepel beslag. Laat het beslag stollen en als de bovenkant gaan bubbelen strooi je over de bovenkant een laagje suiker. Keer het pannenkoekje vervolgens om in de pan en zet het vuur wat hoger. Laat de suiker smelten en een beetje aanbranden zodat er een brûlée effect ontstaat. Leg de pannenkoeken met de suikerlaag naar boven op een bord. 

  3. Herhaal dit met de rest van het beslag en houd de pannenkoekjes warm onder folie. Serveer met wat citrusfruit en geef er wat jam, stroop of maple syrup bij. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.