Recept | Abrikozen Kip uit de Oven

Abrikozen kip uit de oven
Abrikozen kip uit de oven

Ik blader graag door oude kookboeken en tijdschriften voor inspiratie. Erg leuk om te lezen waar we toen warm voor liepen en vooral de foto’s: hilarisch vaak! Zo ontdekte ik laatst in een oud tijdschrift uit de jaren ’80 een foto van een gezin aan tafel met in het midden een dampende ovenschaal met kip en abrikozen. Hippe moeders maakten dat in die jaren voor hun man en kinderen en ik kreeg er spontaan trek in!

Abrikozen Kip uit de oven

Abrikozen Kip uit de oven

Ik heb het gerecht wel wat hipper gemaakt door olijven en kapperappeltjes toe te voegen, maar in de basis is het hetzelfde gerecht. In de oven gegaarde kip met heerlijk plakkerige abrikozen. Ik heb het gegeten met gekookte rijst en kort gekookte peultjes. Sperziebonen passen er ook goed bij! Het recept heb ik hieronder uitgeschreven en het is verrassend eenvoudig te maken. Houd qua tijd wel even rekening met de tijd dat de kip in de marinade moet. Dat komt de smaak enorm ten goede en het is dus het beste als je daar even de tijd voor neemt. Enjoy the trip down memory lane!




Abrikozen kip uit de oven

Abrikozen Kip uit de oven

Gang: Hoofdgerecht
Kooktijd: 1 hour
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

De jaren '80 herleven met deze heerlijke abrikozen kip schotel uit de oven. Let op: de kip moet een uurtje of 2 marineren!!

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Maak een dressing van de olie en de rijstazijn (kluts met een vork) en voeg de knoflook, de oregano, de tijm, de abrikozen, de kapperappeltjes, olijven, citroenschil, zout, peper erbij. Meng goed en leg hierin de kip. Dek af en zet het geheel minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed in de kip kunnen trekken. 

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade en doe het over in een ovenschaal. Giet de wijn bij de marinade en roer door. Giet het geheel over de kip. Stooi de bruine suiker over de stukjes kip en schuif de schaal ongeveer een uur in de oven. 

  3. Serveer de kip met bijvoorbeeld kort gekookte peultjes en rijst. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge