Boekbespreking | Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Strooigoed
Strooigoed van Anne-Marij de Koning

StrooigoedDe feestelijkste maand van het jaar nadert met rasse schreden en aanstaande zaterdag gaat het feest al los met de aankomst van Sinterklaas. In mijn hometown Assen is dat altijd een fantastisch schouwspel waarbij Sinterklaas met honderden pieten en een optocht van allerlei strip- en filmfiguren aankomt door de Vaart en vervolgens een rondwandeling door de stad maakt. Wist u dat Assen één van de grootste intochten van Nederland heeft? Nee, dat wist u vast niet!

Bij dat feest, zoals bij elk feest, hoort natuurlijk eten en dan vooral veel zoetigheid. Zelf ben ik niet zo'n zoetekauw. Fabriekspepernoten en speculaas kan ik goed laten staan, maar als ik het zelf maak wordt dat al een stuk lastiger want dat is toch echt veel lekkerder! En die geur in je huis .... jammie!

Vind jij het nou ook leuk om het Sinterklaas lekkers zelf te maken, dan kan ik je 'Strooigoed' van Anne-Marij de Koning van harte aanbevelen. Meer heb je niet nodig. In dit boekje vind je namelijk alles wat je nodig hebt om zelf pepernoten, borstplaat en taaitaaipoppen te maken. Ook staat er een recept in voor een banketstaaf met amandelspijs, speculaas en zelf een recept voor glutenvrije pepernoten!

Verder vind je er onder het kopje 'specials' wat minder gebruikelijke Sinterklaas snoeperijen als bokkenpootjes met speculaascrème, worteltaart met witte chocolade en pepernoten en cheescake met speculaas en karamel. Ook kun je je alvast voorbereiden op de kerstdagen met recepten voor kerstkransjes, zuurstokjes en een gingerbreadhuisje.

Er wordt duidelijk uitgelegd wat je precies nodig hebt om de recepten te kunnen maken en de receptuur zelf is goed te volgen en zal niet voor veel problemen zorgen. Ondanks dat ik geen zoetekauw ben, doen de foto's mijn watertanden en kan ik de baksels bijna ruiken. Het sfeerbeeld is dan ook goed neergezet door fotograaf Milou van der Will.

Dus vind je het leuk om te bakken en wil je dit jaar eens geen fabriekspepernoten? Koop dit boekje en ga lekker aan de slag!

 Bekijk op bol.com

(Dit boekje is mij voor het schrijven van deze recensie ter beschikking gesteld)

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.