Meet the Foodblogger | Ilona van Worstenbrood en Wijn

Meet the foodblogger Ilona
Meet the Foodblogger - Worstenbrood & Wijn

In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag : Ilona van Worstenbrood & Wijn.

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Ik ben Ilona, 35 jaar en naast het bloggen werk ik bij de politie.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Mijn blog heet Worstenbrood & Wijn, een verwijzing naar mijn Bourgondische Brabantse roots en de droom die ik heb om zelf wijn te maken. Ik ben in 2012 gaan bloggen onder de naam Crazy Dutch Foodie omdat ik het ontzettend leuk vind om te schrijven.  Maar in het Engels bloggen met ietsiepietsie teveel perfectionisme hield ik niet vol. Vorig jaar ben ik opnieuw begonnen in het Nederlands omdat ik de vele recepten in mijn hoofd en in allerlei aantekeningboekjes makkelijk online terug wilde vinden.

Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Ik vind het echt ontzettend leuk als ik anderen kan inspireren om lekker te koken. Elke reactie van lezers of bekenden dat ze een receptje hebben maakt me blij. Minder leuk vind ik de enorme hoeveelheid tijd die het kost om te bloggen. En dan besteed ik nog niet eens veel aandacht aan mijn foodfotografie.

Koofteh Berenji
Waar blog je het liefst over?

Ik blog het liefst over mijn favoriete recepten en kookboeken.  Ik blog bewust niet over restaurants want als er een bord met lekker eten voor mijn neus staat ben ik meteen afgeleid en vergeet spontaan aantekeningen te maken. Uitzonderingen daar gelaten, als ik laaiend enthousiast ben over een restaurant kan ik het toch niet laten.

Wat is je favoriete keuken?

Ha ha dat is onmogelijk kiezen en ligt er maar net aan waar ik op dat moment op vakantie ben of ben geweest.  Al moet ik toegeven dat ik wel een erg groot zwak heb voor de Midden Oosterse keuken; Israël is niet voor niets een van mijn favoriete vakantiebestemmingen.

Wat vind je het allerleukste om klaar te maken?

Ik vind het echt het allerleukste om eten klaar te maken met groenten uit mijn moestuin. Het heeft iets puurs, een soort van oergevoel, om dat wat je als zaadje hebt geplant te kunnen plukken en op te eten.

Moestuinkoken: carbonara met courgette
Wat vind je zelf het aller lekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Het allerlekkerste vind ik vers stokbrood met gezouten roomboter. Die met van die zoutkristallen uit Frankrijk. Of wat misschien nog net tikje lekkerder is; gerookte boter.  Ik ben gek op alles met een rooksmaak.  Er zijn weinig dingen die ik niet lust maar vooral rauwe oesters vind ik echt niet lekker. Ik heb het een paar keer geprobeerd maar de structuur ervan vind ik verschrikkelijk. Gegaard vind ik ze daarentegen weer wel lekker.

Wat zou je graag nóg beter willen leren bereiden?

Verse vis. Met uitzondering van de warmgerookte zalm uit mijn rookoventje sta ik daar altijd mee te hannesen .

Wat zou je graag beter/anders doen op je blog als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Ik zou graag mooiere foto’s willen maken. Ik heb weliswaar een goede camera maar het ontbreekt me aan de tijd en het geduld. Nu worden de meeste van de foto’s op mijn blog even snel met mijn smartphone gemaakt voordat we aan tafel schuiven en manlief begint te klagen dat het eten koud wordt 😉

Ik ben heel tevreden over mijn kookboekrecensies in de rubriek ‘Kookboek waardoor je zin krijgt om te koken’. Daar maak ik echt werk van door er eerst uitgebreid uit te gaan koken. Ze worden ook goed gevonden op mijn blog en ik krijg er zelfs complimenten over van uitgevers en auteurs.

Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Mijn favoriete hulpmiddel is de keukenweegschaal; ik kan echt niet zonder om de recepten op mijn blog zo nauwkeurig mogelijk uit te werken.  En scherpe messen zijn ook een must.

Mijn grootste keuken miskoop is mijn Magimix keukenmachine. Het is een geweldig apparaat maar ik gebruik hem gewoon te weinig. Hij neemt teveel ruimte in op mijn aanrecht en ik snijd dingen eerder met de hand omdat ik geen zin heb in zoveel afwas.

Wie is je grote foodheld en waarom (dead or alive)?

Mijn grote foodheld is Luc Martin uit Tilburg.  Ik volg de culinaire experimenten van deze Engelsman al jaren online via Instagram en alleen al de beschrijving van de gerechten maakt dat het water je in de mond loopt.  Luc maakt werkelijk alles zelf; van zuurdesembrood tot pastrami, een saus met tig ingrediënten en elk onderdeel van een broodje hamburger wordt door hem in perfectie uitgevoerd.

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Daar durf ik helemaal niet voor te koken 😉 Maar ik wil wel ontzettend graag van hem leren en daarom ga ik in december een paar weken stage lopen in zijn net geopende lunchzaak Pig & Rye in het centrum van Tilburg.

Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

Ik denk dat juist de verzameling van recepten het meest over mij zegt; recepten met verse groenten uit mijn geliefde moestuin, recepten van zelfgemaakte bitterballen voor mijn Bourgondische kant en BBQ recepten voor het buitenleven dat ik zo fijn vind.

Chorizo Paprika Bitterballen
Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Ze treffen er alleen maar recepten en kookboekrecensies aan waar ik echt oprecht enthousiast over ben; recepten  en boeken die ik ook aan vrienden of collega’s zou aanraden. En iedereen met een moestuin  of een overschot aan groentes kan er  genoeg recepten vinden om telkens weer iets anders te maken.  Vooral de rode biet, rucola, courgette en aardpeer recepten zijn goed vertegenwoordigd.

 

Dank je wel voor je medewerking aan Meet the Foodblogger, Ilona!

Worstenbrood & Wijn is ook te volgen via Facebook en Instagram.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in de rubriek Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug. Ben je foodblogger en wil je graag een keertje meedoen? Stuur me een e-mail: esther@outmijnkeuken.nl.

Teksten zijn van Esther Out en Ilona van worstenbroodenwijn.nl
De foto's zijn van worstenbroodenwijn.nl en zijn met toestemming geplaatst.

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.