Meet the Foodblogger | Anouk van Groentje Gezond

Groentje gezond
Meet the Foodblogger - Groentje Gezond

In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor te stellen. Ik doe dit aan de hand van een vragenlijst die ik de bloggers heb voorgelegd. Vandaag : Anouk van Groentje Gezond.

Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je naast het bloggen?

Ik ben Anouk, 27 jaar en woon in Utrecht. Naast bloggen zit ik in de eindfase van mijn opleiding als docent Engels, werk ik op een mbo school en probeer ik naast mijn drukke bezigheden ook ruimte te maken voor een sociaal leven.

Hoe heet je blog en waarom ben je met bloggen begonnen?

Mijn blog heet Groentje Gezond. Ik was toen ik begon, bijna vier jaar geleden, maar liefst dertien kilo afgevallen. Gewoon door mijn gezonde verstand te gebruiken. Daar wilde ik graag over gaan schrijven omdat ik vond dat er veel informatie was maar niet zozeer gecombineerd met onderzoek en persoonlijke ervaring. Omdat ik hou van research doen en een tijdje journalistiek heb gestudeerd leek het tof om dit zelf op te zetten. Groentje Gezond klonk lekker en heb ik met behulp van een tante bedacht toen ik iedereen vroeg wat een goede naam zou zijn. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Alles over kamillethee
Wat vind je leuk aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het leukste vind ik dat mijn blog steeds beter bezocht wordt en de (soms persoonlijke) reacties die je krijgt. Dan heb je het gevoel dat je niet alleen voor jezelf schrijft maar ook voor anderen. Ook hoor ik soms dat ik iemand heb geholpen door een persoonlijk verhaal te delen. Dat is super gaaf!

Minder leuk is dat ik momenteel overspannen ben waardoor ik minder werk en ook minder energie heb voor mijn blog. Sinds kort blog ik op twee vaste dagen in de week (maandag en vrijdag) en dat geeft wel een hoop rust. Ook hou ik mijn volgers via Instagram op de hoogte. 

Waar blog je het liefst over?

Ik begon vooral met schrijven over tips en gezond leven maar door de jaren heen ben ik ook gaan bloggen over geestelijk welzijn en geluk. Dat heeft denk ik namelijk ook invloed op je algehele gezondheid. Door de grens wat breder te trekken heb ik nog steeds veel plezier in bloggen en heb ik een groter spectrum om uit te kiezen.
Wat ik grappig vind aan bloggen is: soms schrijf ik iets waar ik heel trots op ben, dat bijna niet wordt gelezen. Ook heb ik recepten die ik in mijn beginjaren heel snel heb gemaakt met een foto die niet eens zo geweldig is en die wordt zo’n 300 keer per dag bezocht. Wat ik dus leuk vind, is niet wat meteen goed loopt.
De laatste tijd vind ik het leuk om af en toe een rubriek het leven in te roepen. Zo heb ik: eten met diëten, vegan vrijdag, en woensdag weetjes door de jaren heen behandeld.

Vegan vrijdag: couscous met regenbooggroenten
Wat is je favoriete keuken?

Ik denk dat ik vooral veilig bij de Europese keuken blijf. Nederlands/Italiaans/Frans is wel een beetje wat ik ken. Toch verleg ik wel mijn grenzen door te experimenteren, maar het lijkt me wel heel gaaf wat meer van andere keukens te leren. Misschien zelfs een idee om daar meer over te gaan schrijven!

Wat vind je het allerleukste om klaar te maken?

Ik hou stiekem heel erg van bakken. Zo probeer ik wel eens baksels te maken die normaal heel ongezond zijn maar ze dan een beetje gezonder te maken. Een appeltaart bijvoorbeeld. Zelfgemaakt, zonder al teveel toevoegingen en pure ingrediënten. Ook vind ik het leuk om van alles te vervangen door havermout, ik weet niet precies waarom maar ik gebruik dat heel vaak in baksels.

Wat vind je zelf het aller lekkerste en zijn er ook dingen die je absoluut niet lust?

Een tijdje geleden ging ik uit eten en daar kregen we allemaal kleine gerechtjes uit het seizoen, dát vond ik echt genieten. Sowieso als iemand anders een keertje voor mij kookt vind ik dat stiekem heel erg lekker (al kook ik natuurlijk ook graag voor anderen). Echt een favoriet soort eten heb ik niet meer, ik hou er wel van als elke hap van een gerecht weer een andere smaak naar boven brengt.
Vroeger lustte ik niets, sinds ik begonnen ben met bloggen raar genoeg steeds meer. Wat ik écht niet lekker vind is anijs en kokos.

Wat zou je graag nóg beter willen leren bereiden?

Ik doe alles op een bijna studentikoze manier in de keuken. Het moet makkelijk zijn ook voor anderen om mijn recepten na te maken, maar er is wel over nagedacht. Maar een kookcursus zodat ik toch wat meer basisdingen weet (en niet drie keer mijn moeder moet bellen) zou denk ik best handig zijn als foodblogger. Soms denk ik dat ik dingen omslachtig doe, maar dat komt misschien omdat ik ooit samenwoonde met een kok die overal commentaar op had (maar uiteindelijk mijn eten wel lekker vond).

Perziktaart
Wat zou je graag beter/anders doen op je blog als je er de mogelijkheden (tijd/geld) voor had en waar ben je heel tevreden over?

Nog niet zo lang geleden heb ik mijn hele website verbouwd. Dit kostte echt heel veel tijd. Daarna heb ik door de maanden heen mijn recepten (bijna) allemaal aangepast zodat ze ook te printen zijn en er overzichtelijker uitzien inclusief bereidingstijd en dergelijke. Laatst kreeg ik te horen dat mensen wel graag wat video’s zouden willen zien dat ik aan het koken ben, dus heb ik een statief gekocht. Dat zijn wel dingen die ik wil uitproberen maar die ik ook eng vind. Chaotisch is namelijk een woord dat mij goed omschrijft, dus ik denk dat die kookvlogs op zijn zachts gezegd interessant zouden kunnen worden.

Tevreden ben ik over hoe ik het al vier jaar volhou, er waren periodes dat ik dacht over stoppen of dat ik minder inspiratie had maar dan opeens kreeg ik weer de drang om verhalen te delen of recepten te bedenken en dan ging het weer heel goed.

Wat is je favoriete hulpmiddel in de keuken en wat is je grootste keuken miskoop?

Nog niet zo lang geleden heb ik mijn eerste keukenmachine gekregen van een familielid, het ding is super oud maar ik ben er heel erg blij mee! Vooral voor baksels is het handig want ik zat altijd te klooien met een staafmixer die vrijwel nergens voor geschikt was. Mijn grootste miskoop, oei, ik durf bijna niet te zeggen dat het mijn sapcentrifuge is. Ik was echt super blij met dat ding, maar het is echt een rotklus om hem schoon te maken na elk sapje. Misschien als ik ooit een vaatwasser heb vind ik het minder erg maar nu staat hij alweer een jaar ongebruikt in mijn kast.

Wie is je grote foodheld en waarom (dead or alive)?

Jamie Oliver. Sorry, super afgezaagd, ik weet het… Maar hij heeft passie voor zijn vak! Daarnaast vond ik zijn documentaires over gezond eten in scholen (UK en US) super interessant! Hij maakt zich echt hard voor gezonde schoolmaaltijden en dat wierp in ieder geval in de UK zijn vruchten af.

En wat zou je dan voor hem of haar koken en waarom?

Wat een moeilijke vraag! Ik zou dat écht niet durven haha. Maar als ik iets MOET kiezen, dan zou ik lekker thee met hem gaan drinken met pepernoten, gemaakt met havermout. Altijd leuk om mensen uit het buitenland iets typisch Nederlands voor te schotelen toch?

Havermout pepernoten
Welk recept op je blog zegt het meeste over wie jij bent en waarom?

Ik denk dat elk recept wel iets over me zegt omdat ze allemaal net weer even wat anders zijn en vanuit een gezonde hoek worden bereid. In het artikel 'Groentje Gezond misbaksels op de foto' laat ik wel zien wie ik echt ben, alle misbaksels van de afgelopen jaren heb ik op een rijtje gezet. Vooral toen ik begon dacht ik dat ik wist hoe je een mooie foto moest maken, maar als foodblogger leer je hier uiteindelijk toch heel veel van. Uiteindelijk ben ik rustig alle oude recepten weer aan het aanpassen met mooiere foto’s zodat in de toekomst niet wordt weggeklikt om een oude lelijke foto haha.

Waarom moeten mijn lezers echt eens op jouw blog komen kijken?

Omdat ik heel veel soorten artikelen schrijf! Soms doe ik research (waarom moet je zuurkool bijvoorbeeld koken? Is wijn niet stiekem heel gezond? Wat zijn de effecten van st. Janskruid?). Andere keren deel ik een recept dat kan variëren van een quiche tot een ontbijt dat gezond is zonder rare toevoegingen. Af en toe deel ik een persoonlijk artikel over hoe het met mij gaat of waar ik tegenaan loop of heb ik een gastblog over veganisme. Ik denk dat veelzijdigheid mijn blog het best typeert en als je alleen recepten wil bekijken kun je kiezen tussen een heleboel categorieën zodat je snel komt waar je wil zijn.


Dank je wel voor je medewerking aan Meet the Foodblogger, Anouk!

Groentje Gezond is ook te volgen via Facebook en Instagram.

Benieuwd naar eerder verschenen artikelen in de rubriek Meet the Foodblogger? Via deze indexpagina vind je ze allemaal terug. Ben je foodblogger en wil je graag een keertje meedoen? Stuur me een e-mail: esther@outmijnkeuken.nl.

Teksten zijn van Esther Out en Ilona van worstenbroodenwijn.nl
De foto's zijn van worstenbroodenwijn.nl en zijn met toestemming geplaatst.

©Out mijn Keuken

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.