Recept | Tosti met brie en bacon

tosti met brie en bacon
Tosti met brie en bacon

Tosti's vallen voor mij in de categorie comfort food en daarom vind ik kaas een must op een tosti. Deze heb ik gemaakt met volvette boerenbrie voor een extra lekkere smaak. Verder heb ik er plakjes uitgebakken bacon op gedaan. Voor een echt lekkere tosti gebruik ik eigenlijk nooit een tosti-ijzer, maar ik bak ze altijd in een koekenpan. Op die manier heb je er veel meer controle over. Let wel heel goed op want het brood wordt snel te donker en de kaas heeft de tijd nodig om te smelten. Laat het dus rustig bakken en gebruik voldoende boter. Ik heb er een salade bij gegeten, voor de broodnodige vitamientjes, maar dat hoeft natuurlijk niet. De how to vind je hieronder, enjoy!

Tosti met brie en bacon

tosti met brie en bacon

Tosti met brie en bacon

Gang: Lunch
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Totale tijd: 10 minutes
Porties: 1 tosti
Auteur: Esther / Out mijn Keuken

Een stevig lunch voor de liefhebber van tosti's

Print

Ingrediënten

verder nodig

Werkwijze

  1. Smeer de beide zijden van de boterhammen flink in met boter en beleg 1 boterham met de plakken brie.

  2. Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes bacon aan beide zijden goed aan. Leg ze op een stukje keukenpapier om af te koelen en krokant te worden. 

  3. Leg de plakje bacon op de brie en dek af met de andere boterham. Druk even goed aan. Verhit de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en leg de tosti erin. Let goed op want het brood gaat snel te hard en de kaas moet de tijd hebben om te smelten. 

  4. Als de onderkant mooi goudbruin is draai je de tosti om en bak je de andere kant op dezelfde manier. 

  5. Serveer eventueel met een lekkere frisse salade.

tosti met brie en bacon

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.