Bloemkooltaart met blauwe kaart
Natuurlijk mag je voor deze taart zelf een quichedeeg maken. Op internet zijn er genoeg goede recepten te vinden. Zoals jullie inmiddels misschien wel weten zijn deeg en ik geen vrienden en grijp ik voor hartige taarten vaak naar kant en klaar deeg. Soms uit de diepvries, soms vers. In dit geval heb ik hartige taartdeeg uit de diepvries gebruikt. De combinatie bloemkool / blauwe kaas is trouwens een hele lekkere, dus dat moet je absoluut eens proberen. Houd je niet van blauwe kaas, neem dan een andere kaas die mooi smelt, bijvoorbeeld een goede cheddar. Wil je een vegetarische versie, laat de ham dan gewoon weg. Hieronder heb ik het recept voor je uitgeschreven. Enjoy!
Bloemkooltaart met blauwe kaas
Ingrediënten
- 7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
- 250 gram ham in blokjes of reepjes
- 1 bloemkool
- 150 gram pittige gorgonzola
- 250 ml slagroom
- 4 eieren
Werkwijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bloemkool in niet te grote roosjes en kook ze een minuut of vijf voor in kokend water met wat zout. Snijd intussen de ham in reepjes of blokjes en de gorgonzola in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een quichevorm (liefst met losse bodem) met het deeg en snijd het teveel aan de bovenkant met een scherp mes weg. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bodem van de quiche en verdeel vervolgens de ham en de gorgonzola er gelijkmatig over. Strooi er naar smaak wat zout en peper over.
Kluts de eieren los met een vork en vermeng met de slagroom. Giet dit mengsel over de vulling en schuif de taart 40 minuten in de oven. Snijd hem daarna in 8 punten en geef ieder twee punten van de taart.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl