Ovenschotel met pompoen, chorizo en boerenkool
Dit is een frittata achtig gerecht want er gaan heel wat eieren in. Daardoor is het een luchtige ovenschotel die wel wat doet denken aan een hele dikke omelet. De combinatie van pompoen en boerenkool doet het goed. Eerlijk is eerlijk: ik had een boerenkool stamppot gemaakt en wat boerenkool over. Dat is de enige reden dat ik de boerenkool erdoor heb gedaan maar bij toeval ontdek je vaak de meest bijzondere combinaties. Om er wat meer pit aan te geven kun je in plaats van mozzarella ook heel goed blauwe kaas of een pittige geitenkaas gebruiken. De uienrelish maak je heel snel en makkelijk zelf. Het recept voor uienrelish vind je hier *klik* terug. Het volledige recept heb ik hieronder uitgeschreven. Enjoy!

Ovenschotel met pompoen, chorizo en boerenkool
Ingrediënten
- 1 kilo pompoen in blokjes gesneden
- 200 gram chorizo ontveld en in plakjes gesneden
- 1 el olijfolie
- zout en peper
- 100 gram boerenkool in stukjes, zonder steeltjes
- 150 gram mozzarella in stukjes gesneden
- 100 gram uienrelish
- 8 eieren
- 250 ml slagroom
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de pompoenblokjes met de plakjes chorizo in een ruime ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Strooi er zout en peper over en hussel goed door elkaar. Zet de schaal ongeveer een kwartier in de oven.
Kluts in een kom de eieren los met de slagroom tot het een geheel vormt. Doe er een snufje zout door.
Haal de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200°C. Voeg de boerenkool toe en schep dit goed door elkaar. Verdeel dan de stukjes mozzarella erover en leg de uienrelish er in 'plukjes' tussen.
Giet het eiermengsel erover en zet de ovenschaal zo'n 40 minuten terug in de oven.
Deze schotel is zowel koud als warm erg lekker.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
1 Opmerking
Vandaag gemaakt, lekker gerecht, goede combi van smaken!
Voor herhaling vatbaar.