Slowcooker Recept | Maïssoep uit de crockpot

Crockpot Maissoep
Maïssoep uit de crockpot

Een crockpot of slowcooker van een ander merk is een ideaal apparaat om in te pruttelen en dus kun je er heel goed soep in maken. Heb je geen crockpot maar wil je toch deze soep eens maken, dan kun je ook je braadpan en oven gebruiken. Via deze omrekentabel kun je bekijken hoe lang deze soep in de oven moet. Als je groentebouillon gebruikt is dit recept volledig vegetarisch. Ik vind wel dat kippenbouillon meer smaak geeft, maar dat is natuurlijk volledig aan jezelf. Deze soep is heerlijk met een sneetje geroosterd witbrood en erin te dopen. De soep vult goed, dus het is een volwaardige maaltijd. Hieronder heb ik uitgeschreven hoe je de soep kunt maken. Enjoy!

Crockpot Maissoep

Crockpot Maissoep

Crockpot Maïssoep

Gang: Maaltijdsoep
Keuken: Crockpot, Slowcooker
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 3 hours
Totale tijd: 3 hours 20 minutes
Porties: 6 kommen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwijder de buitenste bladen van de maïskolven en snijd de korrels eraf. Verhit de boter in een pan op matig vuur en fruit hierin de uien, de knoflook, de gember en de nootmuskaat tot het lekker gaat geuren. Doe dan de maïskorrels en de suiker erbij en laat even goed doorwarmen. Blus af met de witte wijn en breng het op smaak met zout en peper. Verhit intussen de bouillon.

  2. Schep alles over in de slowcooker en schenk de hete bouillon erbij. Zet de crockpot op high en laat de soep ongeveer drie uur garen. 

  3. Schep een paar lepels maïs uit de crockpot en bewaar voor de garnering. Pureer de rest van de soep met een staafmixer en roer vervolgens de slagroom erdoor. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met de achtergehouden maïskorrels, wat fijn gesneden rode peper en wat fijn gesneden dille. Maak het af met een lepel crème fraîche en een geroosterd broodje.

Crockpot Maissoep

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.