Gevulde gebraden rosbief
Een absolute tip voor een zondags maal: een hele geroosterde rosbief uit de oven gevuld met kruiden en rucola. Je bereid het voor en de oven doet verder het meeste werk voor je. Je kunt het vlees serveren met allerlei soorten groente en aardappelen. Ik heb er geroosterde aardappelen en geroosterde wortelen bij gegeven. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je dit gerecht kunt maken. Enjoy!

Vlees insmeren met mosterd

Vlees aanbraden
Gevulde geroosterde rosbief
Ingrediënten
- 1 rosbief van zo'n 800 gram
- 100 gram rucola fijn gesneden
- 1 el rozemarijnblaadjes
- 1 el tijmblaadjes
- 1 el salieblaadjes
- zout en peper
- 1 citroen alleen de fijn geraspte schil
- 3 el dijonmosterd
- 1 klont boter om het vlees in aan te braden
- 1 scheutje olijolie
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 80°C. Haal het vlees een uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Vermeng de fijngehakte rucola met de kruiden en de citroenschillen en wat zout en peper.
Snijd met een scherp mes ongeveer 2 cm van elkaar inkepingen van ongeveer 3 cm in het vlees. Vul de inkepingen met het rucolamengsel en bestrooi het vlees met nog wat zout en peper. Verhit de olie met de boter in een koekenpan en braad hierin het vlees aan alle kanten even stevig aan.
Haal het vlees uit de koekenpan en smeer het aan alle kanten met een bakkwast in met de mosterd. Leg het vlees in een ovenvaste scheel en schuif het zo'n twee uur in de oven.
Lekker met geroosterde aardappelen en geroosterde wortels.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl