Recept | Gevulde Gebraden Rosbief

gevulde rosbief
Gevulde gebraden rosbief

Een absolute tip voor een zondags maal: een hele geroosterde rosbief uit de oven gevuld met kruiden en rucola. Je bereid het voor en de oven doet verder het meeste werk voor je. Je kunt het vlees serveren met allerlei soorten groente en aardappelen. Ik heb er geroosterde aardappelen en geroosterde wortelen bij gegeven. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je dit gerecht kunt maken. Enjoy!

Vlees insmeren met mosterd
Vlees aanbraden




Gevulde geroosterde rosbief

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 2 hours
Totale tijd: 2 hours 15 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken


Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Haal het vlees een uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Vermeng de fijngehakte rucola met de kruiden en de citroenschillen en wat zout en peper. 

  2. Snijd met een scherp mes ongeveer 2 cm van elkaar inkepingen van ongeveer 3 cm in het vlees. Vul de inkepingen met het rucolamengsel en bestrooi het vlees met nog wat zout en peper. Verhit de olie met de boter in een koekenpan en braad hierin het vlees aan alle kanten even stevig aan.

  3. Haal het vlees uit de koekenpan en smeer het aan alle kanten met een bakkwast in met de mosterd. Leg het vlees in een ovenvaste scheel en schuif het zo'n twee uur in de oven. 

gevulde rosbief

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge