Recept | Kip met prei in bladerdeeg

Kip in Bladerdeeg
Kip met prei in bladerdeeg

Doe eens iets anders met je kipfiletje! Verpakt in bladerdeeg maak je er een feestelijk gerecht van waar je maar weinig (extra) werk van hebt. Bij de kip heb ik prei en hazelnoten gedaan, op smaak gebracht met wat zout, peper en kerrie. Geserveerd met gebakken aardappelen en wat groente heb je een hoofdgerecht waar bijna iedereen blij van wordt. Hieronder lees je hoe je dit kippetje verpakt en klaarmaakt. Enjoy!




 

kip in bladerdeeg

Kip met prei in bladerdeeg

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale tijd: 35 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken

Kip met prei, hazelnoten en kerrie verpakt in bladerdeeg

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het bladerdeeg in vier gelijke stukken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipdijfilets hierin goudbruin, bestrooi met zout en peper. Haal de kip uit de pan en bak in het achtergebleven vet de prei en de sjalot zacht. Voeg het kerriepoeder toe en roer het er goed doorheen.

  2. Hak de hazelnoten fijn in een hakmolen en kluts het ei los met een vork in een bakje. Leg op ieder stuk bladerdeeg een kipdijfilet en verdeel de groente erover. Bestrooi met de hazelnoten. Vouw het bladerdeeg dicht en bestrijk met het ei. Strooi er een beetje zout over.

  3. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de plaat in de oven. Bak de pakketjes zo'n 20 minuten goudbruin en gaar. 

  4. Serveer met gebakken aardappelen en groente.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge