Recept | Knoflook Aspergesoep – warm of koud te eten

knoflook aspergesoep
Knoflook Aspergesoep

Toen ik deze soep bedacht, dacht ik tegelijkertijd: dat wordt niks! Ik dacht eigenlijk dat de smaak van de knoflook de asperges totaal zou overheersen, maar dat viel heel erg mee. Omdat ik de knoflook heb gepoft krijgt het een hele lekkere zachte smaak en die werkt uitstekend met witte asperges. De smaken lijken elkaar juist te versterken. Gebruik voor deze soep alstjeblieft geen eerste klas asperges maar neem bijvoorbeeld de buitenbeentjes van Albert Heijn. Deze zijn echt prima om in soep te gebruiken. Koop je de beste asperges, maak ze dan eens in de oven. Makkelijk en failproof!

knoflook aspergesoep




 

knoflook aspergesoep

Knoflook - Aspergesoep

Gang: Soep
Totale tijd: 30 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken

Een smaakbommetje met gepofte knoflook en witte asperges

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verhit de oven tot 220 graden. Plaats de bol knoflook erin (in een schaaltje of op een bakplaat) en pof de bol in zo'n 15 tot 20 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen totdat je er met je vingers aan kunt komen.

  2. Snipper intussen de sjalotjes en de losse teentjes knoflook en schil de asperges. Snijd de asperges in stukken van zo'n 5 cm (komt niet heel precies want je gaat ze pureren). 

  3. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook tot het zacht is. Voeg de stukken asperge toe. Haal van de gepofte bol knoflook de teentjes los en knijp de gepofte knoflook uit de schilletjes. Het is nu een soort pasta geworden, dus dat gaat vrij makkelijk. Doe dit ook in de pan en roer goed.

  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 10 pruttelen, totdat de asperges gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

  5. Roer vervolgens de yoghurt erdoor. Schep de soep in kommen en schep er een lepeltje zalmeitjes op. Je kunt de soep uiteraard ook met iets anders garneren als je niet van zalmeitjes houdt.

  6. Deze soep is warm heerlijk als voorgerecht, maar gekoeld ook heerlijk voor een zomerse dag. Tip: giet de soep in een fles of kan en neem 'm mee als je gaat picknicken. 

knoflook aspergesoep

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.