Recept | Vegetarische ravioli schotel uit de oven

vegetarische ravioli schotel
Vegetarische ravioli schotel

Heerlijke ovenschotel met een Italiaanse saus. Neem hiervoor verse ravioli van bij voorbeeld Albert Heijn, die is namelijk echt heel erg lekker. Zelf deze hoeveelheid ravioli maken kan natuurlijk wel, maar is wel een monnikenklus die erg veel tijd kost. Natuurlijk kun je vlees toevoegen, of een ravioli nemen die met vlees gevuld is, maar voor een dagje zonder vlees kun je gewoon het recept volgen dat je hieronder vindt. Enjoy!

vegetarische ravioli schotel




 

vegetarische ravioli schotel

Vegetarische ravioli schotel

Totale tijd: 40 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Esther / Out mijn Keuken
Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en de knoflook erin aan tot het zacht is. Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken. Voeg de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree. Voeg als laatste de basilicum en de oregano bij de saus. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en proef. Laat het even doorpruttelen. 

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook intussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de mozzarella in blokjes. 

  3. Giet de ravioli af en voeg bij de saus. Roer de helft van de mozzarella erdoor en doe alles in een ruime ovenschaal. Verdeel de rest van de mozzarella erover en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de schaal in de oven en laat staan tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer daarna meteen.

vegetarische ravioli schotel

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.