Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 4 juni: 

Courgette - kaas taartje

Courgette-kaas taartje

Courgette wordt ook wel mergpompoen genoemd en is de ongerijpte vrucht van een plant uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten. Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans en is het verkleinwoord van courge, wat merg betekent. Een courgette kan geel of groen zijn, maar de meest gangbare soort is groen. Courgettes zijn vrij  makkelijk te telen en dus heel geschikt …

Meer lezen.

---

Zondag 5 juni:

Sesam kip

Sesamkip

Vraag je je wel eens af hoe die heerlijke krokante kip die je bij de Chinees krijgt wordt gemaakt? Nou, zo:  Ingrediënten voor vier personen:Voor de kip:500 gram kipdijfilet in reepjes gesnedenfrituurolie2 eetlepels olie1 uitgeperst knoflookteentjesesamzaadjesVoor het beslag:130 gram bloem65 gram maïzena1 theelepel bakpoeder1 eiwit160 milliliter koud water2 eetlepels oliebeetje zoutVoor de saus:4 eetlepels sojasaus2 eetlepels rijst azijn8 eetlepels suiker4 …

Meer lezen.

Foodies Magazine juni 2016

Foodies Magazine juni 2016

≈ R e v i e w ≈ Bij terugkomst van een heerlijk weekje Griekse zon lag de nieuwste Foodies op de mat. Het thema houdt me nog even lekker in vakantiesfeer, barbecue! De foto's bij het artikel over een tuinbarbecue zijn prachtig en geven een sfeerbeeld waar we allemaal blij van worden. De recepten die erbij staan zijn fijn! Hoe …

Meer lezen.

---

Maandag 6 juni:

Oreo Cheesecupcake

Oreo Cheesecupcake

Experimentjes vallen soms heel verkeerd uit, maar soms ook niet. Na het proeven van deze cakejes had ik twee blije pubers in huis. Het enige nadeel: ze verkruimelen snel als je een hap neemt. Snel opeten dus! Ingrediënten voor 12 cakejes: 12 Oreo koekjes 400 gram neutrale roomkaas 150 gram Turkse of Griekse yoghurt 100 gram suiker 0,5 theelepel vanille …

Meer lezen.

---

Dinsdag 7 juni:

Kippenbouillon trekken

Verse kippenbouillon

Zoals ik eerder al eens meldde was het gebruiken van bouillonblokjes er bij mij behoorlijk ingesleten. Het is natuurlijk ook wel heel erg makkelijk en geeft meteen smaak. Bovendien kun je het lang bewaren en neemt het niet veel ruimte in in mijn (koel)kast, waar ruimte standaard een schaars goed is.Een tijd geleden zag ik een uitzending van de Keuringsdienst van …

Meer lezen.

Maaltijdsalade met kip

Maaltijdsalade met kip

Als je deze heerlijke bouillon een keer hebt gemaakt, kun je met het kippenvlees deze lekkere maaltijdsalade maken ... of als je deze heerlijke maaltijdsalade wilt maken, kun je net zo goed even een voorraadje kippenbouillon trekken! Kippenvlees Ingrediënten voor vier personen:het vlees van ongeveer anderhalve kilo kipgemengde sla2 puntpaprika's2 avocado's8 eetlepels yoghurt1 teen knoflook5 gram verse gemberverse bieslookzout & peper …

Meer lezen.

---

Woensdag 8 juni:

Bami zonder pakjes en zakjes

Bami zonder pakjes en zakjes

Net als met nasi, grijp ik bij bami nog wel eens naar een kant en klaar kruidenmixje. Voor nasi heb ik inmiddels een goede manier gevonden om geen pakjes en zakjes meer te hoeven gebruiken. Hier vind je mijn nasi zonder pakjes en zakjes recept. Via Facebook vroeg iemand me naar een recept voor bami zonder pakjes en zakjes. En …

Meer lezen.

Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus

In de vriezer had ik nog de kipsaté van Koop een Kip en ik wilde nog eens zelf een pindasaus maken. 1 + 1 = kipsaté met pindasaus!  Voor de saus heb je nodig:0,5 zakje geroosterde pinda's 90 ml water90 ml kokosmelk1 eetlepel bruine basterdsuikereen beetje knoflookpoederscheutje sojasausscheutje vissaus1 theelepel tamarindepastakleine beetje cayennepeperbeetje ketchup2 theelepels sambal Satésaus Kipsaté Voor 4 satéstokjes heb …

Meer lezen.

---

Donderdag 9 juni: 

Verse runderbouillon

Verse runderbouillon

Zoals ik eerder al eens meldde was het gebruiken van bouillonblokjes er bij mij behoorlijk ingesleten. Het is natuurlijk ook wel heel erg makkelijk en geeft meteen smaak. Bovendien kun je het lang bewaren en neemt het niet veel ruimte in in mijn (koel)kast, waar ruimte standaard een schaars goed is. Een tijd geleden zag ik een uitzending van de Keuringsdienst …

Meer lezen.

Basis vinaigrette

Basis vinaigrette

Een lekkere dressing is de kroon op je salade. Het begint bij een goede basis. Ik heb inmiddels heel wat dressings gemaakt, maar deze basis vinaigrette past bij bijna alles. Je kunt er nog smaakmakers aan toevoegen zoveel je wilt. Sjalotje Snipper een sjalotje en snijd een paar takjes peterselie fijn. Doe dit in een potje en doe er vervolgens 2 …

Meer lezen.

---

Vrijdag 10 juni:

Geroosterde perziken met mascarpone room en cantuccini

Geroosterde perziken met mascarpone room en cantuccini

Perziken zijn lekkere zachte en zoete vruchten die vooral lekker zijn door salades of zo uit het vuistje. Je kunt ze ook roosteren in bijvoorbeeld een grillpan en ze serveren als dessert. Voor dit recept kun je ook prima nectarines nemen. Perziken roosteren Voor vier personen heb je nodig: 4 perziken of nectarines 150 ml slagroom 150 gram mascarpone rasp van …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• Review over InStock Cooking met een winactie!

• Hoe maak je een lekkere margarita

• Yoghurtijs

• Griekse salade met tzatziki en platbrood

• Appel-kaneel jam

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl