Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 11 juni: je kunt nog meedoen aan de winactie!

In Stock Cooking

InStock Cooking - review + WINACTIE

- R e v i e w -Onlangs keek ik naar een aflevering van Masterchef Holland 2016 waarin de kandidaten moesten koken bij Restaurant InStock in Amsterdam. Een restaurant waar gekookt wordt met producten die normaal gesproken je bord niet halen en waar ze dus de strijd aanbinden met de voedselverspilling. Wisten jullie dat wereldwijd een derde van al het …

Meer lezen.

Eggs Benedict

Eggs Benedict

Eggs benedict is een traditioneel Amerikaans ontbijt- of brunchgerecht. Officieel bestaat het uit een in twee helften gesneden en geroosterde muffin met daarop een plak bacon of ham, een gepocheerd ei en daaroverheen een Hollandaise saus. Muffins en bacon of ham had ik niet voorhanden, dus ik het gemaakt met geroosterd witbrood en een plakje kalkoenfilet. Een heerlijk zondagochtendontbijtje! Voor …

Meer lezen.

koken & tafelen algemeen

---

Zondag 12 juni:

Gemarineerde speklapjes met mangosalsa en sesamspinazie

Gemarineerde speklapjes met mangosalsa en sesamspinazie

Speklapjes zijn van zichzelf al heel lekker, want laten we eerlijk zijn, vet geeft smaak. Meestal bak ik ze gewoon in de pan met wat zout, peper en kerrie. Ik heb ze ook wel eens onder de gril in de oven gegaard, maar dat was een minder groot succes. Deze speklapjes hebben een paar uur in een marinade gelegen om …

Meer lezen.

Margarita's

Margarita's

Als je met je beste vriendin een weekje op een cruiseboot doorbrengt met zomerse temperaturen ga je als vanzelf cocktails drinken. Heel gek ... Onze favorieten waren mojito's en margarita's. Deze laatste heb ik thuis onlangs ook maar eens gemaakt op een warme dag. Erg lekker! Ooit heb ik eens een glazen shaker van iemand gekregen, maar die bleek inmiddels zo …

Meer lezen.

---

Maandag 13 juni:

Pastasalade

Pastasalade

Pastasalade is de ideale maaltijd bij warm weer. En het mooie is dat je ervan kunt maken wat je maar wilt. Voor een maaltijdsalade kies ik vaak een gevulde pasta (tortellini met vleesvulling of kaasvulling). Gebruik je de pastasalade als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een barbecue, dan zou ik een ongevulde nemen. En verder kun je er eigenlijk ingooien wat je maar …

Meer lezen.

---

Dinsdag 14 juni:

Yoghurt ijs

Yoghurt ijs

Lang, lang geleden werkte ik als afdelingssecretaresse van de Quality Department bij Philips DAP (Domestic Appliances and Personal Care) in Groningen. Onze afdeling deed allerlei producttesten en we hadden dan ook een grote voorraad van allerlei Philips apparatuur in verschillende staat van ontbinding in een grote archief-/voorraadkast staan. Er stonden ook heel veel apparaten die nog prima in orde waren …

Meer lezen.

Allerhande Box 500x500

---

Woensdag 15 juni:

Griekse salade met platbrood en Tzatziki

Griekse salade met platbrood en Tzatziki

De meesten van jullie hebben wel meegekregen dat ik eind mei een weekje onder de Griekse zon heb doorgebracht. De zon was fijn maar het eten was ook fantastisch. Griekenland heeft een heel pure en eenvoudige keuken, perfect voor warm weer. Op een warme dag in juni heb ik een Griekse salade met platbroodjes en tzatziki gemaakt. Een dagje zonder vlees …

Meer lezen.

---

Donderdag 16 juni: 

Tagliatelle met kip en amandelen

Tagliatelle met kip en amandelen

≈ Tagliatelle al pollo e mandorle ≈ Hoe mooi klinkt dat! Voor vier personen heb je nodig: 25 gram boter 1 sjalotje 4 kipdijfilets 1 dl droge witte wijn 60 gram amandelen 150 dl kookroom 400 gram tagliatelle Parmezaanse kaas naar smaak zout & peper gehakte amandelen Tagliatelle met kip en amandelen Zet een pan met ruim water en zout op …

Meer lezen.

---

Vrijdag 17 juni:

Kip goujons met noedels

Kip goujons met noedels

Kennen jullie dat? Je leest ergens een woord dat je nog niet kende en vervolgens kom je het overal tegen? Dat had ik met het woord goujons. In kookland betekent goujons: in reepjes gesneden. Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik een recept tegenkwam van Jamie Oliver met chicken goujons en nu ben ik het de afgelopen week …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• Appel-kaneel jam, verrassend lekker!

• Hoe maak je zelf lekkere amandelrotsjes? Helemaal niet moeilijk!

• Spaghetti met biefstuk en Gorgonzola

• Zalmkedgeree, een ouderwets Brits ontbijt recept, maar als diner ook heel bijzonder.

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl

fonq.nl Giftfinder