Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep

Groninger mosterd is vrij scherp van smaak en heeft als kenmerk dat de mosterdzaadjes heel grof gemalen zijn. Deze soep is dus ook vrij scherp van smaak. Vind je dat wat te heftig of eten er (kleine) kinderen mee, gebruik dan wat minder of een mildere soort mosterd. Maar dan mag je het natuurlijk geen Groninger mosterd meer noemen. Deze …

Lees hier verder ...

---
In the Spotlight: Lissabon

In the Spotlight: Lissabon

Onlangs bracht ik met mijn gezin een paar dagen door in Lissabon. Wat ik daar zag, deed, at en waar ik sliep vind je in dit artikel. Het gaat hierbij uitdrukkelijk om mijn eigen ervaringen en ik pretendeer op geen enkele manier volledig te zijn. Want tegenover alle dingen die we hebben gezien en gedaan, staan honderden dingen die we …

Lees hier verder ...

---
Rode kool met appeltjes nieuwe stijl (met Frankfurters)

Rode kool met appeltjes nieuwe stijl (met Frankfurters)

Rode kool eet ik het liefst gestoofd. Ik heb daar een fantastisch recept voor dat ik binnenkort eens zal uitschrijven en op de site zal zetten. Vandaag een snelle variant op rode kool met appel. Het staat binnen een half uur op tafel en het is een licht en gezond gerecht dat zeer geschikt is voor een drukke doordeweekse dag …

Lees hier verder ...

---
Risotto met kip, courgette en champignons

Risotto met kip, courgette en champignons

Risotto moeilijk? Echt niet! Tip: zet alles van tevoren klaar en concentreer je volledig op het roeren en het creĆ«ren van een goede smaak. Gebruik voor het roeren bij voorkeur een siliconen spatel, omdat je daarmee goed in alle hoeken van de pan komt zonder de rijst te beschadigen. Als je nog nooit risotto hebt gemaakt, is dit een mooi …

Lees hier verder ...

---
Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer

Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete gehaktballen. Tot voor kort vond ik *deze* naar recept van Johannes van Dam het allerlekkerst. Totdat ik op internet een recept tegenkwam van de gehaktballen die Jonnie Boer zijn personeel voorzet. Johannes van Dam is van de eerst plaats verstoten want vanaf nu zijn dit mijn lievelingsballen. Het geheim zit 'm denk ik in …

Lees hier verder ...

---
Kaneel Panna Cotta gedecoreerd met appelgel

Kaneel Panna Cotta gedecoreerd met appelgel

Panna cotta is een traditioneel Italiaans roompuddinkje dat op zich vrij basic is. Je meng de ingrediĆ«nten room, melk, suiker en vanille in de juiste hoeveelheden, lost er gelatine in op en laat het opstijven. Heerlijk! Maar je kunt er nog zoveel meer mee. Ik liet je eerder al eens deze sinaasappel panna cotta zien en aangezien ik gek ben op …

Lees hier verder ...

---
Trifle met chocolade en karamel

Trifle met chocolade en karamel

In december beleefde ik een ware primeur: er verscheen een een recept van mij in print. Deze trifle is zeer geschikt voor mensen die het zichzelf graag makkelijk maken, maar ook voor mensen die graag prutsen in de keuken. Je kunt namelijk alle onderdelen kant en klaar in de winkel kopen maar je kunt ook alle onderdelen zelf maken. Tataaaah! …

Lees hier verder ...