Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 18 juni:

Appel-kaneel jam

Appel-kaneel jam

Appels en kaneel zijn een klassieke smaakcombinatie. Nu mijn jongste in anderhalve maand de hele voorraad frambozen- en aardbeienjam had weggelepeld, wilde ik wel eens wat anders proberen. Van fruit kun je jam maken, dus waarom niet van appels ... ? Je ziet het eigenlijk nooit. Voor ongeveer 3 potten heb je nodig: ongeveer 1250 gram elstar appels (geschild, klokhuis …

Meer lezen.

Amandelrotsjes

Amandelrotsjes

Iedereen kent pindarotsjes en ik ben er gek op! Het liefst van pure chocolade en met stevige stukken pinda erin. Nou vind ik heel veel soorten noten lekkerder dan pinda's en zo ontstond het amandelrotsje. Natuurlijk kun je ook gewoon pinda's gebruiken, of andere noten die je lekker vindt. Ik raad wel aan om de wat hardere soorten te nemen. …

Meer lezen.

koken & tafelen algemeen

---

Zondag 19 juni:

Lekkerbekjes met remouladesaus

Lekkerbekjes met remouladesaus

Lekkerbekjes zijn visfilets die door een beslag gehaald worden en vervolgens worden ze gefrituurd. Vroeger werd voor lekkerbekjes vaak kabeljauw of wijting gebruikt, maar omdat die vissen wat schaarser (en dus duurder) zijn geworden is het een beetje zonde om ze in de frituur te gooien. Je kunt het beste kiezen voor koolvis-, schelvis- of heekfilets. Ik heb ze van …

Meer lezen.

---

Maandag 20 juni:

Romige polenta met pistachegehaktballetjes

Romige polenta met pistachegehaktballetjes

Polenta is een gerecht dat oorspronkelijk uit Noord-Italië komt en dat ook in delen van Zwitserland en Oostenrijk gegeten werd. Het werd vroeger van verschillende graansoorten gemaakt, maar tegenwoordig wordt het gemaakt van griesmeel van maïs. Ooit was polenta voedsel voor arme mensen, het vult goed voor weinig geld. Tegenwoordig is het hip en vind je het op de kaart …

Meer lezen.

---

Dinsdag 21 juni:

Mango Chutney

Mango Chutney

Chutney's komen oorspronkelijk uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Het zijn puree's van vruchten op smaak gemaakt met kruiden, specerijen en suiker. Chutneys zijn heerlijk bij vlees- of kaasplankjes, bij wat vettiger vleessoorten of op een boterham met ham. Maak eens een potje, de volgende keer dat je gaat barbecueën! Chutney bereiden Voor een potje van deze mango chutney heb …

Meer lezen.

---

Woensdag 22 juni:

Zalmkedgeree

Zalmkedgeree

Kedgeree is een gerecht dat via India naar Engeland is komen overwaaien. Het werd in Engelse landhuizen veel geserveerd bij het ontbijt. Het stond onder andere op de ontbijttafel bij de Crawley's in Downton Abbey, gekookt door Mrs Patmore. Oorspronkelijk werd het gemaakt met makreel, deze versie is met zalm. Voor vier personen heb je nodig: 400 gram zalmfilet 600 …

Meer lezen.

---

Donderdag 23 juni: 

Spaghetti met biefstuk en gorgonzola

Spaghetti met biefstuk en gorgonzola

De combinatie pasta met biefstuk kom je niet heel vaak tegen, maar is wel heel erg lekker. Zeker als je een stukje gorgonzola op de biefstuk laat smelten. Voor 4 personen heb je nodig: olijfolie 4 biefstukken 200 gram gorgonzola 300 gram (liefst verse) spaghetti 1 ui 2 teentjes knoflook 1 potje geroosterde paprika 50 gram pijnboompitjes 1 bosje basilicum …

Meer lezen.

---

Vrijdag 24 juni: ter ere van de TTweek die deze week in Assen plaatsvindt.

TT Oreo Brownies

TT Oreo Brownies

We zitten midden in de feestelijkste dagen van het jaar voor mijn hometown Assen. Komende zondag vinden de TT races plaats en in de dagen daarvoor staat de hele stad in het teken van het TT festival en de Kermis. Veel muziek, activiteiten en gezelligheid. Kom vooral gezellig langs! Bij feest hoort gebak en dus heb ik vandaag een heerlijk brownies …

Meer lezen.

---

Deze week heeft Albert Heijn veel verse aanbiedingen. Doe er je voordeel mee!

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• een lekkere witlof stamp met noten en een speklapje

• vis bereid in de oven in bakpapier

• een snelle en makkelijke variatie op Pasta Alfredo

• en op vrijdag een nieuwe rubriek: Culinaire Cadeautips

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl

fonq.nl Giftfinder