Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 2 juli:

Out eet Uit - Fellini Assen

Out eet Uit - Fellini Assen

Foto↑: www.iens.nl Fellini is een Italiaans restaurant dat gevestigd is aan de kop van de Vaart in hartje Assen, naast Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. Bij Fellini kun je terecht voor lunch, diner, borrel met hapjes en cocktails. Ook hebben ze een speciale kinderkaart. Breng je een bezoek aan het theater of aan de bioscoop, dan kun je gebruikmaken van het Cinema/Theatermenu. …

Meer lezen.

---
Pavlova met passievrucht en frambozen

Pavlova met passievrucht en frambozen

Pavlova is een desserttaart die gemaakt wordt van meringue. Het verhaal gaat dat dit dessert is bedacht ter ere van de Russische balletdanseres Anna Pavlova toen zij op tournee was door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren '20. Ik had er nooit van gehoord, totdat ik naar Masterchef Australia ging kijken en een uitzending zag waarin de pavlova van Donna Hay …

Meer lezen.

koken & tafelen algemeen

---

Zondag 3 juli:

Lasagne

Lasagne

Lasagne is een van de favoriete maaltijden in huize Out. Ik heb ze al in vele soorten en maten gemaakt en er zullen er vast ook nog vele volgen. Zo maakte ik er eens één met gehaktballetjes erin en die ga ik zeker ook eens delen met jullie. Eerder schreef ik als eens over deze lasagne die megalekker was, maar wel …

Meer lezen.

---

Maandag 4 juli:

Basis groene pesto

Basis groene pesto

Zelf pesto  maken is echt een piece of cake en het is echt lekkerder dan als je een potje in de winkel koopt. Als je zorgt voor goede ingrediënten proef je echt het verschil. Pesto is heerlijk door de pasta, maar ook lekker op een broodje oude kaas. Ik vind het wat lastig om precieze hoeveelheden aan te geven, want ik …

Meer lezen.

---

Dinsdag 5 juli:

Mihoensalade met garnalen

Mihoensalade met garnalen

Mihoen is een soort noedels en komt oorspronkelijk uit China. De meeste noedelsoorten worden gemaakt van tarwe, maar mihoen wordt gemaakt van rijstbloem. Het is een hele lichte noedelsoort die het uitstekend doet in deze salade. Ideaal voor een warme dag als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan en behoefte hebt aan een lichte maar …

Meer lezen.

---

Woensdag 6 juli:

Pommes Duchesse

Pommes Duchesse

Pommes Duchesse is een chic aardappel bijgerecht dat het heel goed doet bij een dinertje. Het zijn hoopjes aardappelpuree die met een spuitzak op een bakplaat gespoten worden. In de oven worden ze dan krokant van buiten en blijven ze fluweelzacht van binnen. Je kunt ze heel goed voorbereiden en in de koelkast bewaren tot ze de oven in moeten. Aardappelen pureren …

Meer lezen.

---

Donderdag 7 juli: 

Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Allereerst: excuses voor de kwaliteit van de foto. Al dat groen fotografeert ontzettend beroerd ... Maar het is wel een heel erg lekker gerecht, dus vooral proberen! Deze pasta pesto is erg makkelijk te maken en in een kwartiertje klaar. Ook voor deze geldt weer: varieer er lekker op los. Je kunt 'm bijvoorbeeld ook heel goed met rode pesto …

Meer lezen.

---

Vrijdag 8 juli:

Taco fiesta

Taco fiesta

Taco's is een Mexicaans gerecht dat wordt gemaakt van maïs- of tarwebloem. Ze worden vaak uit de hand gegeten, maar dan wordt het wel een enorme kliederboel. Je kunt ze helemaal in de keuken in elkaar klussen en ze op een bord serveren, maar je kunt er ook een gezellig taco tafel van maken met allerlei sausjes zodat iedereen zijn …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• een hele bijzondere pannacotta

• klassieke spaghetti carbonara

• pompoenmuffins

• en .... nostalgie!

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl

fonq.nl Giftfinder