Dit recept stond in Foodies Magazine van juli 2016. Een uitgebreide review over dit nummer vindt je hier. Het nummer staat vol met heerlijke recepten, maar deze sprong er echt uit voor mij en heb ik gemaakt op dezelfde dag dat Foodies op mijn deurmat lag. Ik ben gek op makreel en vond het verwerken van makreel in een quiche …
Maaltijdboxen zijn er tegenwoordig te kust en te keur. Dit was mijn eerste ervaring met een maaltijdbox en ik sta er dus volledig onbevooroordeeld in. Aan de andere kant: dit is dan natuurlijk ook mijn enige ervaring met een maaltijdbox, dus vergelijken met boxen van andere merken kan ik niet. De Allerhande Maaltijdbox is recent wel als beste getest door …
Deze muffins zijn niet zoet en kunnen dus heel goed gegeten worden bij de lunch of het ontbijt. Maar ook bij de thee of koffie zijn ze heerlijk. Ze zijn gemaakt met honing in plaats van suiker en plantaardige olie in plaats van boter. Het vruchtvlees van de pompoen zorgt voor een smaakvolle, vochtige kruimel. Voor 12 stuks: Plantaardige olie …
Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Italië. Er zijn heel veel versies van panna cotta en je kunt er eigenlijk iedere smaak aan geven die je zelf maar wilt. Dit recept is van Joop Zwiep van Kookatelier Joop Zwiep en heeft als bijzondere ingrediënten sinaasappelsap, Griekse yoghurt en zwarte peper. Het recept is vrij groot …
In Foodies Magazine van juli 2016 staat een verhaaltje over de Wannée, kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Ik heb ooit een exemplaar van mijn schoonmoeder gekregen en ik sla hem er nog regelmatig op na. Bij het artikel staat het recept voor hangop met aardbeien-beschuitjes en daarvan ging mijn hart sneller kloppen. Ik herinner mij een logeerpartij bij mijn oma in …
Spaghetti Carbonara is een heel bekend pastagerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het heet 'carbonara' omdat het gemaakt werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor het maken van houtskool. Carbonara betekent 'van de kolenbrandersvrouw'. Het is niet moeilijk te maken en het is snel klaar. Zet wel alles klaar zodat je in één …
Altijd IJs is geschreven door ijs-lover Marleen Visser en het biedt ijsrecepten voor ieder seizoen. Want waarom zou je het eten van dit heerlijke koude goedje beperken tot alleen warme dagen? Het boek Het boek begint met wat achtergrond over Marleen en daarna volgt een uitleg over hoe je dit boek het beste kunt gebruiken en een hoofdstukje over 'benodigdheden'. …
Coq au Vin is een traditioneel Frans gerecht dat heerlijk is met aardappelpuree en bijvoorbeeld snijboontjes. Ik heb er deze keer geroosterde aardappelen bij gegeven, met wat zelfgemaakte mayonaise. Ingrediënten voor 4 personen: 8 kipdijfilets of 4 kipdij en 4 drumsticks zout & peper 75 gram mager gerookte spek 2 sjalotten 2 tenen knoflook 1 winterwortel 1 doosje kastanje champignons …