Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 16 juli:

No bake Chocoladetaart met rozemarijn, rode peper & salty caramelsaus

No bake Chocoladetaart met rozemarijn, rode peper & salty caramelsaus

Wist je dat pure chocolade ontzettend goed combineert met rode peper en rozemarijn? Echt! Het bewijs zit in deze fantastische chocoladetaart. Het is een machtige jongen, dus houd het bij kleine stukjes en geniet daar ten volle van! Bij deze taart heb ik een heerlijke salty caramelsaus gemaakt die het helemaal af maakt. En nog meer goed nieuws: aan deze …

Meer lezen.

---

koken & tafelen algemeen

---

Zondag 17 juli:

Torrone Semifreddo

Torrone Semifreddo

Semifreddo is een Italiaans nagerecht met de textuur van bevroren mousse of luchtige cake. Mijn belangstelling voor dit gerecht werd gewekt door een lezer die dit nagerecht heeft gegeten bij Fellini in Assen, waarover ik onlangs deze recensie schreef. Het staat niet meer op de kaart, maar mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. De klassieke semifreddo wordt gemaakt met nougat (torrone). …

Meer lezen.

---

Maandag 18 juli:

Poulet en Croûte met kruiden-olijvenboter

Poulet en Croûte met kruiden-olijvenboter

En croûte betekent ingepakt in deeg en gegaard in de oven. Je kunt een heleboel producten en croûte bereiden. Vele soorten vis zijn hiervoor geschikt (denk bijvoorbeeld aan zalm en croûte) en wat dacht je van Beef Wellington. Ook een soort en croûte. Vandaag heb ik een recept voor jullie met in deeg ingepakte kippedijen. Het was een experiment, maar het …

Meer lezen.

---

Dinsdag 19 juli:

Kaasfondue met truffel

Kaasfondue met truffel

Ik ga een bekentenis doen: ik lustte tot ongeveer mijn 26/27ste absoluut geen kaas. Ik vond het vies in alle soorten en maten. Na mijn kindertijd, waarin ik het waarschijnlijk een keer niet lekker heb gevonden, heb ik het ook niet meer geprobeerd. Ik ben er gewoon simpelweg vanuit gegaan dat ik het toch niet lekker zou vinden. Toen ik …

Meer lezen.

---

Woensdag 20 juli:

Rigatoni met gehaktballetjes en olijven

Rigatoni met gehaktballetjes en olijven

Rigatoni is een buisvormige pastasoort. Het lijkt op penne, maar het is breder en korter. Rigatoni is aan de buitenzijde vaak geribbeld, zodat de saus er goed aan blijft 'hangen'. Als je het niet kunt vinden in je supermarkt, kun je het natuurlijk vervangen door penne. Ik had een blikje kalamata olijven meegenomen uit Griekenland. Als je ook kalamata olijven …

Meer lezen.

---

Donderdag 21 juli: 

Homemade kruidige granola

Homemade kruidige granola

Granola is heerlijk door de yoghurt. Het is heel simpel zelf te maken en zo weet je zeker dat er geen houdbaarheids-, kleur- of smaaktroep aan is toegevoegd. Deze versie bevat geen zoetigheid, dus je yoghurt heeft waarschijnlijk nog wel een schepjes suiker of honing nodig, maar hij is lekker kruidig en knapperig. Ingrediënten voor een flinke pot: 4 rijstwafels …

Meer lezen.

---

Vrijdag 22 juli:

Nacho schotel

Nacho schotel

Nachochips is de enige soort chips die ik met gemak in de kast kan laten liggen. Ik ben er niet heel dol op dus. Met een goede dip vind ik het al een stuk beter te pruimen en toen ik ontdekte dat je ze ook heel goed warm kunt eten met gesmolten kaas, was ik om. Deze nacho schotel heb …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• pasta met een mascarpone/truffelsaus

• een quiche met spinazie en brie

• hoe maak je zelf gnocchi

• een heerlijk gnocchi recept

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl

fonq.nl Giftfinder