Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Vegetarische pasta met bloemkool en gorgonzola

Dagje vegetarisch: pasta met bloemkool en gorgonzola

Steeds meer mensen eten minder vlees. Hartstikke goed, want onze vleesconsumptie is nogal een aanslag op onze planeet. Voor flexi- en vegetariĆ«rs heb ik vandaag een heerlijk pastagerecht, met bloemkool, tijm en gorgonzola. Mocht je geen zin hebben in een vleesloos dagje, dan kun je er natuurlijk altijd bijvoorbeeld blokjes ham of gebakken kipfiletblokjes aan toevoegen. Het is een eenvoudig …

Lees hier verder ...

---
Thomas Henry

In the Spotlight: Thomas Henry frisdranken

Begin dit jaar heb ik een dagje rondgestruind op de Horecava. Ik heb veel dingen mogen proeven en bekijken en producenten mogen bevragen. De meeste producten zijn bedoeld voor de horecamarkt en dus voor mijn blog niet heel interessant. Een aantal producten zijn ook gewoon in supermarkten te krijgen en zijn dus wel degelijk interessant voor mij om over te schrijven …

Lees hier verder ...

---
maandoverzicht februari

OMK maandboek : februari '17

En dan zit februari er ineens ook alweer op! Kort maandje natuurlijk, met maar 28 dagen en heel zielig voor mij ... want ik ben geboren op 29 februari. Ik moet dus nog even wachten tot ik weer een echt feestje mag vieren. Niet dat ik me daardoor laat tegenhouden hoor. Wel heb ik de eeuwige discussie met mijn broer. …

Lees hier verder ...

---
Arretjescake met M&M's

Foodblogswap: arretjescake met M&M's

  Wat is het toch een feestje om iedere maand mee te doen aan de foodblogswap tussen verschillende foodbloggers. Ik ontdek iedere keer weer andere leuke blogs om te volgen en leer van iedereen weer wat nieuws. Deze keer mocht ik koken van de blog van Daisy: Lekker Happen. Daisy deelt niet alleen haar recepten, maar schrijft ook reviews over producten …

Lees hier verder ...

---
gehaktballetjes

Gehaktballetjes in barbecue/sweet chillisaus

Kort geleden maakte ik Zweedse gehaktballetjes. Lekker! Maar .... met wat voor sauzen zou je gehaktballetjes nog meer kunnen eten? Eigenlijk is gehakt zo'n makkelijk product dat je er van alles mee kunt. Pas de kruiden die je gebruikt in het gehakt aan aan de saus die je maakt en je kunt alles kloppend maken. Een verrassend lekkere saus is …

Lees hier verder ...

---
zijdezachte roerei

Het ultieme zondagochtend ontbijt: roerei!

Op de laatste dag van de themaweek 'ontbijt' alle aandacht voor iets dat voor mij helemaal bij zondagochtend hoort: ei. Meestal maak ik (halfzacht) gekookte eitjes, omdat ik dat zelf het lekkerst vind op een knapperig wit broodje met een laagje boter en een beetje zout. En tsja ... wie kookt beslist! Gekookt Ik kookte mijn eieren altijd met het …

Lees hier verder ...

---
French toast en monkeybread

2 x broodvariaties: French toast & monkeybread

    Het is dag 6 van de themaweek 'ontbijt' en vandaag heb ik twee broodvariaties voor je. Zelf lekker brood maken vind ik heel erg lastig. Onlangs postte ik een artikel over brood maken zonder kneden en gedoe (broodmaken voor dummies, zeg maar) maar veel verder dan dat ben ik nog niet gekomen. Monkeybread Vandaag heb ik een nieuw …

Lees hier verder ...