Header

Hi! 

Zo, dat was me het warme weekje wel! Ik vind het heerlijk als het warm is, maar ik word er wel ontzettend lui van. De energie is ver te zoeken en zin om de oven aan te slingeren heb ik dan al helemaal niet. Bovendien heb ik altijd toch wel wat opstartproblemen na de zomervakantie. Deze week heb ik dus veel minder in de keuken gestaan dan andere weken. Gelukkig had ik nog voldoende recepten op voorraad om met jullie te delen. Hieronder vind je links naar de artikelen van de afgelopen week. Vooral het recept voor de Chinese Tomatensoep is goed gelezen en daar wordt een blogger altijd blij van! 

En nu mezelf weer een kick in the ass geven, want mijn ideeënlijst loopt over! Nu nog op zoek naar tijd en energie.

Fijne weekend!

greetz,
Esther

---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 10 september:

Franse schelpvormige cakejes

Madeleines

Onze zoon had laatst ergens madeleines geproefd en was bijna beledigd dat ik zoiets lekkers nog nooit voor hem had gemaakt. Toen we tijdens onze vakantie in Frankrijk boodschappen aan het doen waren in zo'n megasupermarkt zag ik siliconen madeleine bakvormen voor een prikkie hangen op de huishoudafdeling, dus .... Ze zijn in Nederland ook vrij makkelijk verkrijgbaar. Bol.com heeft …

Meer lezen.

---

Zondag 11 september:

Courgettepappardelle

Courgettepappardelle met sinaasappelbechamel

Bij thuiskomst van vakantie lag Foodies Magazine van september op de mat. Foodies is en blijft een heerlijk blad om in te bladeren en inspiratie op te doen. Meestal vind ik in het blad bij de eerste keer doorbladeren al zeker 10 of 12 dingen die ik wil maken. Deze maand was dat een beetje anders, maar smaken verschillen nou …

Meer lezen.

---

Maandag 12 september:

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Toen ik nog studeerde at ik regelmatig makkelijk en snel. Tijd en zin om te koken had ik niet vaak en niets is natuurlijk makkelijker en sneller dan een afhaalmaaltijd. Bij de Chinees bij mij in de buurt haalde ik regelmatig voor weinig geld een grote bak tomatensoep, waar ik prima een hele avond op kon teren. De soep zat …

Meer lezen.

---

Dinsdag 13 september:

Eenpansstoof met rijst

Eenpansstoof met kip en rijst

Soms heb je gewoon behoefte aan een maaltijd die je zo naar binnen kunt slobberen. Een lekker luie maaltijd waarop je nauwelijks hoeft te kauwen. Soms omdat je kiespijn of keelpijn hebt en soms gewoon omdat je in een luie bui bent. Hoe dan ook, een slobbermaaltijd hoeft geen smakeloze drab te zijn, maar kun je ook gewoon heel lekker maken. …

Meer lezen.

---

Woensdag 14 september:

3 x anders dan anders vulling voor Bugles

3 x anders dan anders vulling voor Bugles

Kennen jullie Bugles? Vast wel! Het zijn kleine chipshoorntjes. Erg lekker en met de leuke eigenschap dat je ze kunt vullen. Ik heb er voor het eerst kennis mee gemaakt in mijn studentenhuis, toen een vriend gezellig een avondje kwam 'buizen' en twee zakken Bugles en 2 flessen Remia knoflooksaus bij zich had. Hij aan zijn kant van de bank en …

Meer lezen.

---

Donderdag 15 september: 

In the spotlight: vijgen fruitspread van St. Dalfour

In the spotlight: vijgen fruitspread van St. Dalfour

In de rubriek In The Spotlight neem ik een product of kookboek onder de loep dat gewoon in de supermarkt of op een andere makkelijk manier te krijgen is.   Deze week in the spotlight: vruchtenspread in de smaak vijgen van St. Dalfour. St. Dalfour is een Frans merk dat bij verschillende supermarkten (waaronder Albert Heijn) te koop is. De …

Meer lezen.

---

Vrijdag 16 september:

Kippenvleugels gegaard in cola

Kippenvleugels gegaard in cola

Een aantal jaar geleden maakte ik al eens kip gegaard in cola. Ik had er hele enthousiaste verhalen over gelezen, maar toen het eenmaal op mijn bord lag .... neeeeeh. Het was het niet helemaal. Ook qua smaak vond ik het niet heel bijzonder. Nu had ik kippenpoten gebruikt en daar ging het misschien wel een beetje mis. Een poosje …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• hoe maak je een rösti?

• een bijzonder dessert: geitenkaas met vijgen uit de oven

• zondag het recept voor een heerlijk vegetarisch pastagerecht

• donderdag in the spotlight: een boek over gezondheid en voeding, heel interessant!

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl