Header

Hi! 

Wat een heerlijke nazomer hebben we nog gehad begin deze week. Het weer begint nu wat om te slaan, dus de focus gaat richting herfst en feestdagen. Ook in mijn keuken. Ik ben inmiddels begonnen met het verzinnen van wat speciale recepten voor het Sinterklaasfeest (ik krijg alweer spontaan zin in kaneel en speculaas) en voorzichtig ook al voor kerst. Ik heb bijvoorbeeld een runderrollade gevuld met kruiden en ingepakt in ontbijtspek getest. Het resultaat: een zesje ... en dat moet natuurlijk beter! Als jullie speciale wensen hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag!

Komende donderdag (6 oktober) heb ik een hele leuke nieuwe winactie op het programma staan. Aan mijn nieuwsbrieflezers verklap ik alvast wat dat is. Ik ga een artikel schrijven over de Kookuniversiteit. De Kookuniversiteit biedt een online kookcursus aan. Het bijzondere is dat je geen recepten leert koken, maar je leert zelf je eigen maaltijden samen te stellen en je leert technieken. Echt een cursus om je kookkunsten op een hoger plan te brengen dus. Van de mensen achter de Kookuniversiteit mag ik een hele cursus ter waarde van € 119,99 weggeven aan één van mijn lezers! Houd de site in de gaten dus en doe mee!!

Fijn weekend!

greetz,
Esther

---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 24 september:

Italiaanse stamppot - foodblogswap

Italiaanse stamppot - foodblogswap

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Hierbij word je gekoppeld aan een andere foodblog en van die site kies je een recept om te koken. Iemand anders kookt die maand iets van jouw blog. Erg leuk om te doen en ook erg leuk om te zien wat iemand anders van jouw recepten maakt. Deze maand mocht ik …

Meer lezen.

---

Zondag 25 september:

Filosoof - een nostalgisch ovengerecht

Filosoof - een nostalgisch ovengerecht

Filosoof is de ideale zondagse maaltijd voor de herfstige dagen die weer gaan komen. Het moet lang stoven in de oven (wel 5 uur!) en de geur trekt door je hele huis terwijl jij lekker met een boekje op de bank zit. Heerlijk! Veel werk is het niet, maar het kost wel veel tijd. Oorspronkelijk was filosoof een gerecht om …

Meer lezen.

---

Maandag 26 september:

Puddinkjes van karnemelk - zoetzuur dessert

Puddinkjes van karnemelk - zoetzuur dessert

Gatver! Was de eerste reactie van mijn jongste .... karnemelk? Maar hij vond het toch lekker! Door de combinatie van de zure karnemelk met het zoet van de suiker en de smaak van vanille krijg je een perfecte zoet/zuur balans. Zelf ben ik niet zo'n zoetekauw, dus voor mij is dit een ideaal dessert. Lekker fris en erg lekker te …

Meer lezen.

---

Dinsdag 27 september:

Risotto Milanese - smeuïg en met een bite

Risotto Milanese - smeuïg en met een bite

Jullie weten inmiddels wat mijn favoriete kookprogramma op tv is: Masterchef Australia. Ja, ik ben er zo een die tijdens de masterclasses met pen en papier op schoot klaar zit ... Aan het begin van dit lopende seizoen was Marco Pierre White te gast en omdat risotto maken in het programma altijd zo'n heet hangijzer is, liet hij zien hoe …

Meer lezen.

---

Woensdag 28 september:

Dubbele zalmburger met komkommer en dille mayonaise

Dubbele zalmburger met komkommer en dille mayonaise

Als je zin hebt om jezelf eens met een lekkere lunch te verwennen, dan heb ik een uitstekend recept voor je: dubbele zalmburgers met kommerschijfjes en een heerlijke dille mayonaise. De zalm wordt gemalen met mosterd, paneermeel en zout en peper. Als je de burgers gevormd hebt, is het verstandig om ze even in de koelkast op te laten stijven. …

Meer lezen.

---

Donderdag 29 september: 

In the spotlight: cactusvijgen

In the spotlight: cactusvijgen

Onlangs liep ik wat rond te struinen in de Albert Heijn XL hier in Assen. Ik doe dit wel vaker, op zoek naar iets nieuws, iets wat me nog niet eerder was opgevallen, of iets dat al wel heel lang bestaat maar wat ik gewoon nog nooit heb geprobeerd. Op de groente- en fruitafdeling zag ik cactusvijgen liggen. Ik had ze wel vaker …

Meer lezen.

---

Vrijdag 30 september:

Hippe vegetarische hutspot met geroosterde noten

Hippe vegetarische hutspot met geroosterde noten

Hippe hutspot met geroosterde hazelnoten Hutspot vind ik altijd wat ouderwets, maar als je het op deze manier klaarmaakt is het weer helemaal nieuw en van nu.  2 el venkelzaad6 el neutrale olie (bijv. zonnebloem- of rijstolie)2 el grof zeezout400 gram winterwortel4 uien1 kilo kruimige aardappelen2 tenen knoflook (ongepeld)100 gram hazelnoten2 tl kaneel1 tl kerriepoeder25 gram boter200 ml melk Verwarm …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• een lekkere fris pittige mangocurry

• een verse lijst cadeautips 

• op dierendag een 'eet-geen-dieren' recept

• een hele leuke WINACTIE op donderdag in 'in the spotlight'

• en een herfstige pompoenstamp

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl