Header

Hi! 

De herfst lijkt nu echt begonnen. Hoewel het met de regen en de storm nog wel meevalt, is het toch aanzienlijk kouder aan het worden. Hier in huis zijn de winterjassen weer uit de kast gehaald en draait het najaarsverwarmingsprogramma weer in ieder geval. Tijd ook voor stamppotjes, dampende hete soep en seizoensproducten als pompoen en paddenstoelen. Heerlijk!

Afgelopen donderdag ging het artikel over de Kookuniversiteit online. Ik word altijd erg blij als een artikel waar ik veel tijd aan heb besteed goed gelezen wordt en dat wordt het gelukkig! Er zit ook een hele leuke winactie aan verboden waarmee je een online kookcursus ter waarde van €119,99 kunt winnen. Als je nog niet meedoet, ga dan nog even kijken. Wie weet komt je naam uit de hoge hoed. 

Fijn weekend!

greetz,
Esther

---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 24 september:

Culinaire cadeautips oktober 2016

Culinaire cadeautips oktober 2016

Weet jij ook nooit wat je voor je verjaardag moet vragen? Ik vraag graag dingen waar ik wat aan heb en die ik voor mezelf niet zo heel snel zou kopen. Ieder jaar na mijn verjaardag neem ik me weer voor om een lijstje bij te houden gedurende het jaar waarop ik dingen schrijf die ik tegenkom en die ik …

Meer lezen.

---

Zondag 25 september:

Zalm quiche met doperwten en spinazie

Zalm quiche met doperwten en spinazie

Een quiche vind ik een ideale maaltijd en we eten het dan ook regelmatig. Eerder al deelde ik mijn recept voor een quiche met spinazie en brie, een quiche met gerookte makreel en een krabquiche. En er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen. Quiches zijn ook ideaal om mee te nemen als je een bijdrage moet leveren aan een buffet …

Meer lezen.

---

Maandag 26 september:

Mangocurry met zilvervliesrijst en komkommer

Mangocurry met zilvervliesrijst en komkommer

Mangocurry met zilvervliesrijst en komkommerschijfjes De pittigheid van deze mangocurry bepaal je zelf door de  hoeveelheid currypasta die je toevoegt. 800 gram kipdijfilet3 rijpe mango's (of 2 doosjes diepvriesmango)200 ml kokosmelk1 sjalotje3 cm verse gember1 teentje knoflook2/3 el gele curry pasta1 kippenbouillonblokje en 100 ml water (of 100 ml kippenbouillon)2 el ketjap manis1 tl suikerolijfolie (om in te bakken)400 gram …

Meer lezen.

---

Dinsdag 27 september:

Tagliatelle met courgettesaus

Tagliatelle met courgettesaus

Deze pasta is zeer geschikt voor een drukke doordeweekse dag. Het is snel klaar en je hebt er niet veel voor nodig. Het is wel weer eens iets anders dan de geijkte macaroni of spaghetti. Bovendien is het een vegetarisch recept. Omdat het niet een heel zware maaltijd is, is het ook zeer geschikt om te eten voordat je gaat …

Meer lezen.

---

Woensdag 28 september:

Oosters gemarineerde biefstuk reepjes met sperziebonen en notenrijst

Oosters gemarineerde biefstuk reepjes met sperziebonen en notenrijst

De meeste mensen zijn geneigd om biefstuk onaangeroerd te bakken en te eten. Hooguit wordt een beetje peper en zout toegevoegd.  Lekker, maar je moet er wel echt een goed stukje vlees voor hebben. Met biefstuk kan bovendien nog heel veel meer. Voor dit gerecht heb je geen topkwaliteit biefstuk nodig. Ook een gewoon biefstukje uit de supermarkt krijg je …

Meer lezen.

---

Donderdag 29 september: 

In the Spotlight: De Kookuniversiteit + hele gave WINACTIE

In the Spotlight: De Kookuniversiteit + hele gave WINACTIE

In the Spotlight: De Kookuniversiteit + WINACTIE Als je van koken houdt ben je nooit uitgeleerd. Ik vind dat ook één van de leukste kanten van koken. Je ontdekt steeds weer nieuwe producten, combinaties en technieken en er is eigenlijk altijd wel iets dat je nog nooit eerder hebt gedaan. Regelmatig surf ik over het internet op zoek naar leuke …

Meer lezen.

---

Vrijdag 30 september:

Pompoen stamppot met gebakken chorizo

Pompoen stamppot met gebakken chorizo

De dagen worden weer korter en de avonden wat frisser. Tijd voor stamppotjes dus. Deze stamppot is lekker zoetig door de pompoen. De basis is dezelfde als die van hutspot, maar de wortel is vervangen door pompoen. Je zou bijvoorbeeld ook pastinaak kunnen nemen. Omdat het stamppotje zoetig van smaak is, is het lekker om er iets pittigs door te …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• morgen staat er een gewaagde pastasaus online

• zondag krijg je van mij het recept van cheesecake met matcha

• dinsdag is het coming out day en daarvoor heb ik leuke regenboogmeringues gemaakt

• donderdag in 'In the Spotlight': Vlees noch Vis van Estee Strooker

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl