Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Recept Hollandse Hachee

Hollandse Hachee

∴ Hachee in april? Ik zeg: why not?! Wij hadden onlangs een week een Spaans meisje in huis en dan is het natuurlijk hartstikke leuk om haar de Hollandse pot te laten proeven. In zette onder andere deze hachee op tafel. Ik gebruik voor hachee het liefst sukadelappen, maar je kunt ook ander rundvlees nemen die een lange bereidingstijd aankan. …

Lees hier verder ...

---
Recept Aspergesoep uit de Magimix Cook Expert

Magimix Cook Expert deel 5: Romige soep

  Vandaag deel vijf in de serie over de Magimix Cook Expert. Dat je met de Cook Expert een alleskunner in huis haalt, is me inmiddels wel duidelijk. Vorige maand liet ik je zien wat de foodprocessor allemaal kan en daarvoor heb ik er al eens een kipfilet sous vide mee gegaard en heb ik mijn favoriete risotto erin gemaakt.  …

Lees hier verder ...

---
recept stamppot doperwtjes

Voorjaarsstamppot met doperwten

∴ Doperwtjes horen een beetje bij het voorjaar vind ik altijd. De frisgroene kleur en de licht zoete smaak passen bij de lente. Ik eet ze regelmatig in verschillende gerechten en vandaag heb ik ze verwerkt in een stamppotje. Voor wat meer vitamientjes heb ik er ook nog wat rode paprika door gedaan. Uiteraard kun de hoeveelheid groente aanpassen aan …

Lees hier verder ...

---
recept vanille vla

Homemade vanille vla

∴   Volgens mij Nederlands meest gegeten nagerecht: vanille vla! Probeer het eens zelf te maken en proef het verschil met de vla die je in de winkel koopt. Onvergelijkbaar en vrij eenvoudig zelf te maken. Ik heb nooit goed begrepen waarom vanille vla geel is en zelfgemaakte vla is dat dan ook niet. Wil je dat wel graag, dan …

Lees hier verder ...

---
recept slagroomhoorntjes

Easy Peasy bakken: slagroomhoorntjes

  ∴⋅∴ Ik ben niet zo'n hele goede bakker dus ik ben altijd op zoek naar eenvoudige maar smakelijke oplossingen voor gebak en taart. Vroeger was ik altijd gek op slagroomhoorntjes. Als de doos met gesorteerd gebak voorbij kwam hoopte ik altijd dat alle volwassenen die zouden laten liggen, zodat er eentje voor mij over zou blijven. Ja, zo ging …

Lees hier verder ...

---
Recept cheesecake ijs

Cheesecake ijs ... eigenlijk een beetje té lekker

∴ Cheesecake is er in allerlei vormen, maten en smaken. Ik heb daar een heel lekker (en niet al te zwaar) recept voor dat ik vast nog eens met je ga delen. De basis van cheesecake is een bodem van koekjes en een vulling op basis van roomkaas. Op basis van deze twee ingrediënten heb ik roomijs gemaakt dat erg …

Lees hier verder ...

---
recept Ei omwikkeld met zalm en bladerdeeg

Tip voor Pasen: ei verpakt in zalm en bladerdeeg

Morgen is het eerste Paasdag en traditioneel eten we dan natuurlijk eieren. Als je een lekker paasgerechtje op tafel wilt zetten en niet te lang in de keuken wilt staan heb ik een heel leuk idee voor je, een ingepakt ei. Ik heb het pakketje gemaakt van een gekookt ei, omwikkeld met plakjes zalm en ingepakt in bladerdeeg. Houd je …

Lees hier verder ...