Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Recept Vegetarische stoofpot met Thaise smaken

Vegetarische stoof met Thaise smaken

∴ Vandaag staat er een vegetarisch stoofpotje op het menu, niet met vlees maar met eieren! Ook geschikt voor vegetariërs dus. In de Thaise keuken vind je veel overeenkomsten met de Chinese, Indiase en Maleisische keuken. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van bijvoorbeeld citroengras (sereh), laoswortel, kokosmelk en koriander. Typische voor de Thaise keuken is het gebruik van currypasta's …

Lees hier verder ...

---
reviews - perfecte kip

Review: Handboek voor de Perfecte Kip - Marcus Polman

Kip wint aan populariteit, zo lees ik in "Handboek voor de Perfecte Kip" van Marcus Polman. En terecht, want kip is zeer veelzijdig en kun je op heel veel verschillende manieren lekker bereiden. Kom je zelf niet veel verder dan een kipfileetje of kippenpootje bakken in de pan, dan is dit een perfect boek voor  jou. Marcus Polman neemt je …

Lees hier verder ...

---
Meet the foodblogger

Meet the Foodblogger: Joyce en Tom van Koks in Frankrijk

∴ Meet the Foodblogger - Koks in Frankrijk ∴ In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan …

Lees hier verder ...

---
recept aardappelsalade

Aardappel salade met tuinbonen en bacon

∴ Vandaag een AGV'tje (Aardappel/Groente/Vlees) maar dan anders. Ik heb er namelijk een lauwwarme salade van gemaakt. Om er een vegetarische versie van te maken hoef je alleen de bacon maar weg te laten, want de kaas is een prima vleesvervanger in dit gerecht. De bacon heb ik puur toegevoegd voor de specifieke zoutige smaak die ik heel erg lekker …

Lees hier verder ...

---
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vis Recept pasta met zalm en komkommer

Pasta met zalm en komkommer

∴ Wist je dat komkommer warm ook heel lekker is? Is heb het ontdekt toen ik kookte uit het boek "De kunst van het Koken" van Julia Child. Daarin staat een heel lekker recept met gebakken komkommer. Sowieso een fantastisch boek om te hebben trouwens. Komkommer combineert dan weer erg goed met zalm en zalm is weer heerlijk door de …

Lees hier verder ...

---
recept makreel salade

Makreel salade met yoghurt

Als foodblogger het je soms toch maar geluk. Zo kreeg ik pas geleden de Foodybox van pr bureau Kroon op het Werk. Hierin zat allerlei lekkers om uit te proberen. Drie van de ingrediënten heb ik dezelfde dag nog gebuikt: de Wasa bio Roggenvollkorn crackers, de Jersey yoghurt en de gerookte makreel. Het recept Ik heb de makreel salade gemaakt …

Lees hier verder ...

---
recept gevuld brood

Vegetarisch gevuld brood met broccoli en champignons

∴ Zo'n experimentje dat bijzonder smakelijk uitvalt, dat is dit met groente en kaas gevulde broodje. Bovendien ook nog eens vegetarisch, dus ideaal voor een vleesloos dagje! Kies voor een stevig ongesneden brood. Ik heb deze gebruikt van Albert Heijn. Het broodje is niet zo heel groot, dus je hebt er dan één per persoon voor nodig. Een flinke Italiaanse bol …

Lees hier verder ...

---
recept bobotie

Bobotie

∴ Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht. Het is een gehaktschotel die bereid wordt in de oven en die op smaak gebracht wordt met allerlei specerijen. Het kenmerkende van bobotie is dat de schotel wordt afgedekt met een laag van eieren en melk. Laat het Knorr Wereldgerecht nu eens in de schappen liggen en maak het zelf. Het verschil in intensiteit …

Lees hier verder ...