Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

lunch Hummus

Hummus: de allerlekkerste!

  Ik was al een tijdje aan het prutsen aan een echt lekkere hummus en dit is wat mij betreft de perfecte basis. Als je het echt lekker wilt maken raad ik je aan om geen voorgekookte blik kikkererwten te nemen, maar te kiezen voor de gedroogde erwten die je zelf nog moet weken. Het kost wat meer tijd, maar …

Lees hier verder ...

---
Review Lekker Beter

Boekreview: 'Lekker Beter' van Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

'Lekker Beter' is geen dieetboek, zo lees je op de cover. Wat is het dan wel? Een boek met voeding waarmee je goed voor jezelf kunt zorgen. Topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff hebben de handen ineen geslagen. De één zorgde voor het 'lekker' en de ander voor het 'beter'.      De auteurs Rutger Verhoeff is een huisarts …

Lees hier verder ...

---
Meet the foodblogger Deb's bakery

Meet the Foodblogger: Debbie van Deb's Bakery & Kitchen

Meet the Foodblogger - Deb's Bakery  & Kitchen In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan …

Lees hier verder ...

---
pittige Oosters gekruide aardappeltjes

Pittige Oosters gekruide aardappels

Aardappels zijn heel veelzijdig. Je kunt ze koken, bakken, grillen, poffen, stoven, op de barbecue gooien, in de oven bereiden, frituren, noem maar op. Iedere bereidingswijze geeft weer een heel eigen smaak. Op deze pagina vind je allerlei recepten met aardappelen. De aardappel is een beetje uit de gratie momenteel maar als je er eens wat anders mee doet dan koken …

Lees hier verder ...

---
Shoptips

Online shoptips week #19

De supermarkt is voor veel mensen nog de enige fysieke winkel die ze regelmatig bezoeken en ook daar komt steeds meer verandering in. Ik winkel voor de praktische dingen al jaren online en ga voor de gezelligheid de stad in. Ook mijn dagelijkse boodschappen thuis laten bezorgen doe ik steeds vaker. Ik hoef er dan niet mee te zeulen en …

Lees hier verder ...

---
hoofdgerechten vegetarisch lunch omelet

Omelet met spinazie en geitenkaas (vegetarisch)

Snel, makkelijk en gezond. Dat is deze vegetarische omelet met geitenkaas en spinazie. Ook hiermee kun je weer naar hartenlust variëren. Als je de omelet met 2 eieren maakt heb je een heerlijk lunchgerecht. Maak je hem met 3 of 4 eieren dat heb je een stevige avondmaaltijd.  Het recept De truc bij het bakken van een omelet is: rustig …

Lees hier verder ...

---
met kip Parmigiana

Kip Parmigiana uit de oven

  Kip Parmigiana is een Amerikaans/Italiaans ovengerecht van kip in een tomatensaus met Parmezaanse kaas en mozzarella. Er bestaan heel veel variaties op deze ovenschotel. Voel je dan ook vrij om eraan toe te voegen wat je wilt. Het recept dat ik vandaag voor je heb is namelijk vrij basic.  Het recept: Kip Parmigiana Gang: Hoofdgerecht Keuken: Amerikaans/Italiaans Totale tijd: …

Lees hier verder ...

---
kookboeken Zeelust

Boekreview: Zeelust van Jonah Freud en Cijn Prins

Kort geleden verscheen 'Zeelust' van Jonah Freud en Cijn Prins. Het boek werd feestelijk onthaald met een rondleiding over de visafslag in IJmuiden en een heerlijk ontbijt bij BASE Cooking Store waar René Pluijm onder andere eieren bakte op de Ofyr.  De rondleiding op de visafslag En zo stapte ik op maandagochtend al vroeg in de auto op weg naar …

Lees hier verder ...

---
met kip krokante kip met asperges

Krokante kip met sinaasappel en groene asperges

Kip en sinaasappel combineren fantastisch. Je zou dit gerecht ook met citroen kunnen maken, lekker op een warme dag. Maar omdat het nog niet zo heel warm is, heb ik voor sinaasappel gekozen. De asperges maken er een echt voorjaarsgerecht van. Je bakt het gerecht in één keer op een bakplaat en je hoeft dan alleen nog maar iets van …

Lees hier verder ...