Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

Vorige week (week 15) verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Maandag 11 april: een testrecept uit Allerhande van april

Noedel-salade met mango & sticky kip - testrecept Allerhande april 2016

Noedel-salade met mango & sticky kip - testrecept Allerhande april 2016

De Allerhande is misschien wel het meest toegankelijke 'kookboek' van Nederland. Als je een beetje om de advertenties en reclames heen leest vind je vaak best leuke recepten die voor (bijna) iedereen te doen zijn, met producten die makkelijk te krijgen zijn (bij voorkeur bij de Appie natuurlijk) en misschien wel het belangrijkste ... het is gratis. Zeg nou zelf, wie mikt de nieuwste Allerhande …

Meer lezen.

---

Dinsdag 12 april: een pittig pastarecept

Een pittig pastaatje, Pasta Puttanesca - recept

Een pittig pastaatje, Pasta Puttanesca - recept

Voor mensen met kennis van de Italiaanse taal: mijn excuses voor mijn taalgebruik. 'Putta' betekent namelijk met een net woord prostituee. Over de oorsprong van deze pastasaus gaan verschillende verhalen en zoals het de Italianen betaamt, heeft iedere streek zijn eigen versie. Zowel van het verhaal als van de saus. Er wordt bijvoorbeeld verteld dat prostituees deze pasta veelal voor …

Meer lezen.

---

Woensdag 13 april: de Hasselback aardappel, een lust voor het oog!

Hasselback aardappelen - recept

Hasselback aardappelen - recept

Hasselback aardappelen (Hasselbacks Potatis) zijn de perfecte combinatie tussen gekookte en gebakken aardappelen. Zacht van binnen, crispy van buiten. Dit aardappeltje vindt zijn oorsprong in het Zweedse restaurant Hasselbacken in Stockholm en was in de jaren zeventig en tachtig zeer populair in Scandinavië. De waaiervorm ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook best eenvoudig om te maken. Ik deel …

Meer lezen.

---

Donderdag 14 april: heerlijke in de oven geroosterde worteltjes

Geroosterde wortels - recept

Geroosterde wortels - recept

Het liefst eet ik worteltjes rauw. De zoetige smaak is dan het sterkst en je kunt er lekker op kauwen. Als je ze kookt gaat de meeste smaak eraf en wordt het een prakbaar babyhapje. Die tijd hebben we gehad! Rauwe worteltjes laten zich prima verwerken in een salade, maar als je ze als volwaardige groente bij je maaltijd wilt eten, zijn deze …

Meer lezen.

---

Vrijdag 15 april: sierlijke roze gevulde eitjes

Pretty in Pink Eieren - recept

Pretty in Pink Eieren - recept

Gevulde eitjes zijn heerlijk 's avonds bij de borrel, maar deze pracht exemplaren komen zelfs bij het ontbijt goed tot hun recht. Leuk ook voor bijvoorbeeld een themafeestje . Voor 12 stuks heb je nodig: 6 eieren rode bieten in een pot, ongeveer 700 gram (ik heb deze gebruikt) ongeveer 50 ml rodewijnazijn witte basterdsuiker (ongeveer 4 eetlepels) mayonaise vadouvan (ik …

Meer lezen.

---

Zaterdag 16 april begon het snackweekend, met zelfgemaakte friet en mayonaise

Echte patat .... - recept

Echte patat .... - recept

Patat is de Nederlandse benaming voor wat oorspronkelijk patates frites heet, dat gefrituurde aardappelen betekent. De aardappel werd in de zestiende eeuw vanuit Zuid-Amerika meegenomen door de Spanjaarden en kwam zo ook verder in Europa terecht. De aardappel werd in Zuid-Amerika al ver voor Christus gegeten, maar was in Europa onbekend totdat de Spanjaarden het meenamen aan boord om voedsel te …

Meer lezen.

---
Mayonaise - recept

Mayonaise - recept

Mayonaise is een koude witte saus op basis van olie en eidooiers waar wat smaakmaker aan toe worden gevoegd. Dit is mijn favoriete mayonaise: 1 eidooier 2 theelepels water 200 ml neutrale olie (bijvoorbeeld druivenpitolie of arachideolie) zout citroensap mosterd (neem wat je lekker vindt, een grovere mosterd kan ook heel goed!) Water is de truc om je mayonaise de …

Meer lezen.

Zondag 17 april: om het snackweekend compleet te maken, de hamburger

---
Sappige hamburger - recept

Sappige hamburger - recept

Aan het einde van de 19de eeuw reisden veel Europese emigranten via Hamburg naar Amerika. In Hamburg maakten velen van hen kennis met de plaatselijke frikadel, een mengsel van gehakt, brood en uien. Zij namen het mee overzee en op die manier is het overgewaaid naar Amerikaanse havensteden, waar het populair werd onder de naam Hamburger steak. Het werd zo …

Meer lezen.

---

Wat kun je in week 16 onder meer verwachten?

• een review over het kookboek Nieuwe Klassiekers van Donna Hay (+ een recept uit het boek)

• het recept voor een lekker Pilav gerecht

• het recept voor de allerlekkerste appeltaart

• het recept voor de klassieke tiramisu

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl