Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Vegetarische quiche met tomaten en oliijven

Recept | Vegetarische quiche met tomaten en olijven

Vegetarische quiche met tomaten en olijvenSoms zie je iets op een plaatje of in een winkelstraat wat niet uit je hoofd wil verdwijnen totdat je er iets mee doet. Ik liep laatst langs een bakkerij waar een quiche in de vitrine lag die er zo mooi uitzag dat ik dat graag wilde proberen te benaderen. In de quiche zaten tomaten …

Lees hier verder ...

---
The Grand Blogger Dinner

Verslag | The Grand Blogger Dinner

The Grand Blogger DinnerOp een mooie zonnig en warme vrijdagavond vond in het prachtige Conservatorium Hotel in hartje Amsterdam de tweede editie plaats van The Grand Blogger Dinner. En lucky me ... ik was erbij! En wat was het een prachtig diner, gemaakt door topkoks met bijzondere producten.  Bij binnenkomst werden onder andere de nieuwe mocktails van Finley geserveerd. Een …

Lees hier verder ...

---
Meet the Foodblogger

Meet the Foodblogger | 'Wat eet je dan wel?'

Meet the Foodblogger - Wat eet je dan wel?In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens …

Lees hier verder ...

---
Gebakken komkommer recept

Recept | Gebakken Komkommer

In de oven gebakken komkommerHoe vind je dat klinken ... ? Komkommer warm eten doen we niet zo vaak, maar als je het klaarmaakt zoals ik hieronder beschrijf is het echt superlekker. Ik heb geserveerd bij dit lekkere krokante kipfiletje en de aardappelgratin die binnenkort nog online komt. In de oven gebakken komkommer: het receptHet is belangrijk dat je - voordat …

Lees hier verder ...

---
Broccoli Tortellini Schotel met pecannoten

Ovenschotel met Broccoli, Tortellini en Pecannoten

Ovenschotel met broccoli, tortellini en pecannotenNiet veel mensen bereiden pasta in de oven, maar dat is wel heel erg lekker! Zeker met een ruime hoeveelheid kaas erover, want zeg nou zelf: met kaas wordt alles lekkerder. In deze schotel heb ik Comté (bergkaas) gebruikt, maar als je dat niet kunt vinden kun je ook bijvoorbeeld Gruyère nemen. Ovenschotel met broccoli, tortellini …

Lees hier verder ...

---
Foodprep Workshop

Verslag | Foodprep workshop Tefal & Chicks Love Food

Foodprep workshop Tefal & Chicks Love FoodAls foodblogger mag je vaak erg leuke dingen doen en als eerste kennis maken met nieuwe producten op het gebied van eten en koken. Zo deed ik op een mooie zomerdag mee aan een workshop foodpreppen die werd gegeven door Elise en Nina van Chicks Love Food in samenwerking met Tefal. Tefal heeft allerlei …

Lees hier verder ...

---
Vitamine B5

Achtergrond | Vitamine B5, wat is het en wat doet het?

Aan het begin van de Twintigste Eeuw werd ontdekt dat ons voedsel stoffen bevatte die belangrijk waren voor onze gezondheid. Ze werden vitamines genoemd. Vitamines spelen een cruciale rol bij het goed functioneren van ons lichaam en bij onze algehele gezondheid. Het zijn chemische verbindingen die in verschillende hoeveelheden in verschillende soorten voedsel voorkomen. We moeten ze eten omdat ons …

Lees hier verder ...

---
Gepaneerde kipfilet met Parmezaanse kaas

Recept | krokante kipfilet met Parmezaanse kaas

Krokante kipfilet met Parmezaanse kaasDoe eens wat anders met je kipfiletje! Bakken in een krokante korst van Parmezaanse kaas en paneermeel of Panko bijvoorbeeld. Het paneren is zo gedaan en ik durf te wedden dat iedereen dit lekker vindt. Ik heb er een aardappelgratin en komkommer uit de oven bij gemaakt. De recepten van deze twee gerechten deel ik binnenkort …

Lees hier verder ...

---
Cheesecake met blauwe bessen recept

Cheesecake van ricotta met blauwe bessen

Cheesecake van ricottoEen traditionele cheesecake wordt vaak gemaakt met een enorme hoeveelheid roomkaas. Superlekker, maar het ligt ook behoorlijk zwaar op de maag. In deze cheesecake heb ik het grootste deel van de roomkaas vervangen door ricotta. Het verandert de smaak natuurlijk wel iets, maar het is een veel luchtiger taart dan een traditionele cheesecake. Deze taart is dan ook …

Lees hier verder ...