Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 29 oktober:

Het is bijna Halloween! 3 x scary snacks

Het is bijna Halloween! 3 x scary snacks

Aanstaande maandag is het Halloween! Daarom heb ik vandaag alvast drie hapjes voor je waarmee je maandag je kinderen en/of collega's de stuipen op het lijf kan jagen. Wat is Halloween? Halloween werd tot een paar jaar geleden eigenlijk nauwelijks gevierd in Nederland. Tenminste, niet voor zover ik me kan herinneren. Het is een feestdag die vooral in Amerika, Engeland en …

Meer lezen.

---

Zondag 30 oktober:

In de oven geroosterd buikspek

In de oven geroosterd buikspek

  Veel mensen laten zich afschrikken als het om het bereiden van een groot stuk vlees gaat. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Het lijkt namelijk enorm veel werk en in veel gevallen is dat ook wel zo en moet je toch wel een klein beetje weten waar je mee bezig bent. Als je eens indruk wilt maken …

Meer lezen.

---

Maandag 31 oktober:

Pasta Bianco met ham - snel & makkelijk voor de maandag

Pasta Bianco met ham - snel & makkelijk voor de maandag

  Pasta Bianco met ham De originele Pasta Bianco is zonder ham, maar ik vind dat een hele lekkere toevoeging. Het is snel klaar en erg lekker. 400 gram tagliatelle ((ik reken altijd 100 gram per persoon))80 gram boter200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)4 tenen knoflookzout & peper250 gram hamblokjesbeetje gedroogde oregano Zet een grote pan met flink wat zout op …

Meer lezen.

---

Dinsdag 1 november:

Culinaire Cadeautips November 2016

Culinaire Cadeautips November 2016

Weet jij ook nooit wat je voor je verjaardag moet vragen? Ik vraag graag dingen waar ik wat aan heb en die ik voor mezelf niet zo heel snel zou kopen. Ieder jaar na mijn verjaardag neem ik me weer voor om een lijstje bij te houden gedurende het jaar waarop ik dingen schrijf die ik tegenkom en die ik …

Meer lezen.

---

Woensdag 2 november

Klassieke zuurkoolstamp met appel en rookworst

Klassieke zuurkoolstamp met appel en rookworst

Van de eerste zuurkool van het seizoen maak ik het liefst een simpel stamppotje. Even lekker genieten van de echte zuurkoolsmaak. Later in het seizoen vind ik het leuk om te experimenteren. Wie weet komt daar nog wat uit. Voor deze stamppot heb ik wijnzuurkool gebruikt. Verder zitten mijn favoriete appeltjes van het moment erin: Pink Ladies. Deze stamppot is …

Meer lezen.

---

Donderdag 3 november: 

In the Spotlight: Les Diners de Gala - Salvador Dali

In the Spotlight: Les Diners de Gala - Salvador Dali

Vandaag in 'In the Spotlight' een heel bijzonder kookboek: Les Diners de Gala geschreven en geïllustreerd door Salvador Dali (1904-1989). Het boek is gebaseerd op de gerechten die Dali en zijn vrouw en muse Gala serveerden op de weelderige en extravagante dinerfeestjes die zij organiseerden. Het originele boek verscheen in 1973 en is in beperkte oplage uitgegeven. Het is bijna niet meer …

Meer lezen.

---

Vrijdag 4 november:

Italiaanse maaltijdsoep met Parmezaan kletskop

Italiaanse maaltijdsoep met Parmezaan kletskop

  Voor deze heerlijke maaltijdsoep heb ik gebruikgemaakt van de krachtbouillon rund van Struik. Deze bouillon heeft een behoorlijk krachtige smaak, dus als je dat de heftig vindt kun je wat extra water toevoegen of bouillon maken van bouillonblokjes. Verder zit er een zakje Rijst en Granen in verwerkt. Dit maakt van deze soep een extra goed gevulde maaltijdsoep. Het …

Meer lezen.

---

Volgende week is het Italiëweek op Out mijn Keuken en kun je o.a. het volgende verwachten:

• ik laat je zien hoe je verse pasta maakt;

• je krijgt het recept voor vitello tonnato;

• 2 manieren om een gorgonzola saus te maken

• in 'In the Spotlight' bespreek ik dé Italiaanse kookbijbel: De Zilveren Lepel

• ik laat je zien hoe je cannoli maakt.

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl