Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

Vorige week (week 16) verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Maandag 18 april: een lekkere en snelle gebakken rijst met chorizo

Gebakken rijst met chorizo, kalfsworstjes en doperwten - recept

Gebakken rijst met chorizo, kalfsworstjes en doperwten - recept

Een lekker snel en makkelijk gerecht dat zich goed leent voor later opwarmen. Ideaal voor sportavonden dus! Chorizo is een Spaanse worstsoort, waarvan een belangrijk ingrediënt rode paprikapoeder is, wat de worst zijn kenmerkende rode kleur geeft. Andere ingrediënten die vaak in het worstje verwerkt worden zijn (grof) gehakt varkensvlees, knoflook, oregano, suiker, zout en andere kruiden. Chorizo wordt zowel gedroogd …

Meer lezen.

---

Dinsdag 19 april: regenboogforel met pompoenpuree

Regenboogforelfilet met pompoenpuree - recept

Regenboogforelfilet met pompoenpuree - recept

Regenboogforel is een gekweekte vis die ook wel als zalmforel wordt verkocht. Het is dan een ook zalmachtige zoetwatervis met een purperkleurige streep over zijn flank, die prachtig kleurt bij het juiste licht, en zwarte stippen. Een mooi beestje. En een lekker beestje ook. Als je filetjes koopt, check dan toch nog altijd even goed op graten. Meestal haal je er nog wel …

Meer lezen.

---

Woensdag 20 april: Pilav

Pilav met garnalen - recept

Pilav met garnalen - recept

Pilav is eigenlijk de risotto van het Midden-Oosten. De rijst wordt niet gaar gekookt in water, maar gestoomd in een bouillon waaraan allerlei kruiden, groenten, peulvruchten en vlees zijn toegevoegd. Deze pilav is een vrij snel gerecht, dus ik heb de rijst even voorgegaard zodat het niet zo lang hoeft te stomen. Voor 4 personen heb je nodig: 300 gram …

Meer lezen.

---

Donderdag 21 april: de appeltaart van Rutger

De allerlekkerste appeltaart - recept

De allerlekkerste appeltaart - recept

Onlangs schreef ik een review over de Bakbijbel van Rutger van den Broek. De review is hier terug te vinden. Ik was (en ben nog steeds) erg enthousiast over dit bakboek. Rutgers appeltaart recept is wat mij betreft het beste appeltaart recept dat ik ooit heb gebruikt. Het resultaat is keer op keer zeer smakelijk en het ziet er prachtig …

Meer lezen.

---

Vrijdag 22 april: Donna Hay

Donna Hay - Nieuwe klassiekers - review + recept

Donna Hay - Nieuwe klassiekers - review + recept

Ik ben een grote fan van de Australische tv kok Donna Hay. Haar recepten zijn basic, betrouwbaar en lukken eigenlijk altijd. Bovendien zien je eigen creaties er vaak (bijna) net zo mooi uit als de plaatjes bij haar recepten. Als je ook een fan bent en overweegt om een kookboek van haar aan te schaffen dan kan ik Nieuwe Klassiekers …

Meer lezen.

---

Zaterdag 23 april: tiramisu

Klassieke Tiramisu - recept

Klassieke Tiramisu - recept

Tiramisu is een verrukkelijk Italiaans dessert dat nog verrassend jong is, jonger dan ik ben in ieder geval. Het gerecht komt pas sinds 1980 in kookboeken voor. Letterlijk betekent het woord tiramisu 'trek mij omhoog' wat je zou kunnen interpreteren als fleur me op of troost me. En terecht want als je iets comford food kunt noemen dan is het wel …

Meer lezen.

---

Zondag 24 april: Runderstoof met zalvige aardappelpuree

Runderstoof in Stoutbier

Runderstoof in Stoutbier

Voor de killere voorjaarsdagen kan een lekker stoofgerecht nog best toch? Bij mij thuis wel in ieder geval. Ach, deze runderstoof kan eigenlijk altijd wel. En anders zet je het recept op je to-do list voor het najaar of de komende winter. Niet vergeten hoor, want deze is echt heerlijk! Begin op tijd want veel werk is het niet, maar …

Meer lezen.

Basis aardappelpuree - recept

Basis aardappelpuree - recept

Dit is een heerlijk zalvige aardappelpuree, gemaakt met boter en warme melk. Neem voor vier personen ongeveer een kilo aardappelen, schil ze en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Spoel ze goed schoon en zet ze met weinig water op. Zodra het kookt het vuur laag zetten. Als ze gaar zijn, stoom je de aardappelen droog en haal je ze …

Meer lezen.

---

In de spotlights, een eerder verschenen topper: 

Een lekker bros koekje - recept

Een lekker bros koekje - recept

Een basic, lekker bros koekje voor bij de thee of koffie. Dat is dit koekje. Niks geen ingewikkelde smaakmakers en ander gedoe. Bloem, suiker, boter en een beetje melk that's it. Erg leuk ook voor kinderen om mee aan de slag te gaan. Wat heb je nodig: 250 gram bloem 150 roomboter (op kamertemperatuur, dus leg het een paar uur voor je …

Meer lezen.

---

Wat kun je in week 17 onder meer verwachten?

• de gehaktballen zoals de markante Johannes van Dam ze het liefst at

• Japan meets Italië: teriyaki risotto

• een lekker avocado soepje

• en in ieder geval twee pastagerechten

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl