Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

bloemkool knoflook soep

Recept | Soep van geroosterde bloemkool en knoflook

Soep van geroosterde bloemkool en knoflook Heb ik even een lekker soepje voor je vandaag! Het is een dikke maaltijdsoep tjokvol groente. Door de bloemkool en knoflook voordat ze in de soep gaan te roosteren krijgen ze extra veel smaak en dat proef je goed terug, maar dat zie je ook aan de kleur van de soep. Door er kaas …

Lees hier verder ...

---
Antonio Carluccio - Groenten

Boekbespreking | Groenten - Antonio Carluccio

Boekbespreking Groenten - Antonio Carluccio  Met 'Groenten' haal je niet alleen een inspirerend kookboek vol prachtige recepten in huis, maar ook een naslagwerk over alles wat je maar zou willen weten over groenten die in de Italiaanse keuken gebruikt worden. De informatie over de groenten wordt per familiesoort besproken, ingepakt in persoonlijke verhalen van de auteur. Ook bij de recepten …

Lees hier verder ...

---
Rendang met homemade boemboe

Recept | Rendang van homemade boemboe

Zelf Rendang maken Rendang is een Indonesisch stoofgerecht van rundvlees. Het vlees wordt bereid in een heerlijke boemboe met kruiden en specerijen die per familie of per gebied weer iets van elkaar kunnen verschillen. Een boemboe koop je zo kant en klaar bij de supermarkt en dan heb je er nauwelijks werk van, maar het is veel leuker en lekkerder …

Lees hier verder ...

---
Pesto van rode bietjes recept

Recept | Pesto van Rode Bietjes & Roze Pasta!

Pesto van rode bietjes Er is weinig lekkerder en makkelijker dan pasta pesto. Een fijn recept daarvoor vind je natuurlijk al op Out mijn Keuken: Lees ook: Pasta Pesto Recept. Vandaag heb ik een beetje een hysterische variant op dit recept voor je: roze pesto! En vrees niet, er komt geen kleurstofje aan te pas. Deze pesto is namelijk gemaakt …

Lees hier verder ...

---
Vitamine E

Achtergrond | Vitamine E, wat is het en wat doet het?

Aan het begin van de Twintigste Eeuw werd ontdekt dat ons voedsel stoffen bevatte die belangrijk waren voor onze gezondheid. Ze werden vitamines genoemd. Vitamines spelen een cruciale rol bij het goed functioneren van ons lichaam en bij onze algehele gezondheid. Het zijn chemische verbindingen die in verschillende hoeveelheden in verschillende soorten voedsel voorkomen. We moeten ze eten omdat ons …

Lees hier verder ...

---
balsamico aardappeltjes met groene asperges

Recept | Balsamico Aardappeltjes met Asperges

Balsamico aardappeltjes met groene asperges Aardappels combineren heel mooi met balsamico azijn, wist je dat? Ik heb kleine smaakvolle aardappeltjes gebruikt en die nog eens in kwarten of helften gesneden. Als je de aardappelen te groot laat worden ze niet mooi gaar in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook even voorkoken. De schil heb ik eraan laten zitten. Was …

Lees hier verder ...

---
Quiche met zalm en groene asperges

Recept | Quiche met zalm en groene asperges

Quiche met zalm en groene asperges Met een quiche kun je altijd en overal aankomen. Het is meestal niet al te ingewikkeld om te maken, de oven doet het meeste werk en je neemt het makkelijk mee. Ik maak ze daarom ook regelmatig en er staan al verschillende recepten op outmijnkeuken.nl. Vandaag heb ik er eentje voor je met zalm …

Lees hier verder ...