Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Falafel

Recept | Falafel met couscous

Falafel met couscous Falafel is een hele lekkere vleesvervanger. Je maakt de balletjes van gemalen kikkererwten vermengd met allerlei Oosterse smaakmakers. Je kunt natuurlijk blik kikkererwten gebruiken maar het allerlekkerst worden de balletjes als je gedroogde kikkererwten koopt en ze zelf weekt. Je hebt er geen werk van, je moet er alleen even op tijd aan denken. Als je de …

Lees hier verder ...

---
Receptenboek Cook Expert

Magimix Cook Expert deel 10 - Het Kookboek

Het Magimix Cook Expert kookboek Als dat prachtige apparaat dan eindelijk op je aanrecht staat te shinen wil je er natuurlijk ook alles uithalen wat erin zit. Om te voorkomen dat het een veredelde foodprocessor wordt krijg je bij aanschaf van de Cook Expert een kookboek met 300 recepten erin en een uitgebreide uitleg over het apparaat. De recepten zijn ideaal …

Lees hier verder ...

---
Jam Koekjes

Recept | Jam Koeken

Jam Koeken Bakken doe ik niet heel vaak en om eerlijk te zijn: ik ben er ook niet zo goed in. Qua smaak lukt het vaak nog wel, maar mijn taartbrouwsels zien er vaak maar matigjes uit. Ik ben niet precies genoeg om een mooie taart te produceren en ik heb er waarschijnlijk ook te weinig geduld voor. Koekjes bakken …

Lees hier verder ...

---
Basis gehaktbrood recept

Recept | Basis Gehaktbrood

Basis gehaktbrood Gehaktbrood is niet moeders mooiste zoals je hieronder op de foto kunt zien, maar wel heel lekker. Ik heb al best veel pogingen gedaan om een gehaktbrood te produceren dat mooi in plakken te snijden is en ik lijk nu eindelijk de goede verhoudingen te pakken te hebben. Dit is dus een basis recept waaraan je zelf smaken …

Lees hier verder ...

---
Saffraan

Achtergrond | Saffraan, wat is het en hoe gebruik je het?

Na de serie over vitamines vind je op deze plek vanaf vandaag iedere maandag een achtergrond artikel over een ingrediënt dat je bij het koken kunt gebruiken. Vandaag: saffraan.  Lees terug: serie over vitamines Saffraan: wat is het? Saffraan is een specerij en een specerij is een plantaardige stof waarmee je smaak, geur en kleur kunt geven aan je eten. Het …

Lees hier verder ...

---
Chili Con Carne recept

Recept | Spicy Chili con Carne

Spicy Chili con Carne Als we weer richting het najaar gaan, krijg ik vanzelf weer trek in stoofpotjes en stevige bonenschotels. Ik eet heel graag chili con carne en ik vind het lekker om het goed pittig te eten. Volg je mijn recept op de letter, dan heb je een spicy maaltijd maar voor volwassenen die wel iets gewend zijn …

Lees hier verder ...

---
Bami Goreng op z'n Hollands

Recept | Bami Goreng op z'n Hollands

Bami Goreng Bami Goreng is van oorsprong een Indonesisch gerecht. Als wij het hier in Nederland hebben over bami (mi is van oorsprong een Chinees ingrediënt en ba betekent varkensvlees), dan bedoelen we vaak het gerecht bami goreng. 'Goreng' betekent gebakken en bami goreng is dus eigenlijk gebakken bami. Om bami goreng te maken kun je in de winkel allerlei …

Lees hier verder ...