Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

spruitjesschotel met amandelen

Recept | Spruitjesschotel met amandelen

Spruitjesschotel met amandelen De mening over spruitjes zijn erg verdeeld. Ik ben van #teamspruitjes want ik vind ze heerlijk en mijn hele gezin eet ze graag. Ik denk dat veel mensen spruitjes niet lekker vinden omdat ze vaak veel te lang gekookt worden. Dan worden ze wat bitter en papperig. Kook ze hooguit een minuut of 8 à 10 zodat …

Lees hier verder ...

---
Kiprolletjes met salie en bacon

Recept | Kiprolletjes met salie en bacon

Kiprolletjes met salie en bacon Kip is één van mijn favoriete stukjes vlees. Het is namelijk heel gewillig en je kunt er dus allerlei kanten mee op. Vandaag heb ik een recept voor je met kip die is gecombineerd met salie en repen bacon. Kip en salie zijn dikke smaakvrienden. Pas wel een beetje op want salie is een vrij …

Lees hier verder ...

---
bruine bonen met bolognese saus

Recept | Bruine Bonen in Bolognese saus

Bruine bonen in Bolognese saus Pasta Bolognese kent iedereen en is denk ik één van de meest gangbare pastagerechten. Bolognese is in de basis een vlees/tomatensaus waar je fantastisch mee kunt variëren door andere kruiden en smaakmakers te gebruiken. Italianen kunnen uren discussiëren over welke saus de lekkerste is en wat wel en niet 'hoort' in een Bolognese saus. Persoonlijk …

Lees hier verder ...

---
zalmwraps

Recept | Wraps met zalm en mierikswortelmayonaise

Wraps met zalm  en mierikswortelmayonaise Ik heb een wrapslover in huis, jij ook? Ik ben er zelf niet zo heel erg gek op maar mijn dochter vindt ze heerlijk! Daarnaast is ze ook nogal gek op vis en dan met name tonijn en zalm. Met tonijn maakte ik al eens deze Mexicaanse wraps, dus deze keer was zalm aan de …

Lees hier verder ...

---
Polenta

Achtergrond | Polenta; wat is het en hoe maak je het?

Polenta - wat is het? Polenta is niets meer of minder dan een papachtig bijgerecht van maismeel. Van deze maismeel heb je grof of fijn gemalen soorten. Je kunt het bijvoorbeeld eten in plaats van aardappelpuree. Traditioneel wordt de voedzame dikke pap vooral in Noord Italië gegeten, maar er zijn ook andere landen waar het gerecht (onder een andere naam) …

Lees hier verder ...

---
Cocktail Black Magic

Cocktail Recept | Black Magic - echt herfst!

Black Magic Cocktail - echt herfst Op een gure herfstzondag is het heerlijk om aan het einde van de middag nog even een cocktailtje te drinken voordat je de keuken induikt. Maar deze cocktail is ook heerlijk aan het einde van een feestelijk maal of bij een lekker knisperend haardvuurtje in de late avonduurtjes. De Black Magic wordt gemaakt met …

Lees hier verder ...

---
Pasta met truffel-roomsaus en geroosterde groente

Recept | Pasta met truffelsaus en geroosterde groente

Pasta met truffel roomsaus en geroosterde groente Een gouden combinatie: pasta en truffel. In de saus voor deze pasta heb ik truffeltapenade verwerkt, die het een heerlijke geur en die specifieke smaak geeft. Voor een extra truffelkick kun je nog een beetje truffelolie over de pasta gieten. Gecombineerd met lekkere geroosterde groente (ik heb bloemkool en paprika gebruikt, maar je …

Lees hier verder ...

---
gebakken kip met tahin saus

Recept | Gebakken kippendij met tahinsaus

Gebakken kippendij met tahinsaus Heb je wel eens iets met tahin gemaakt? Tahin is een pasta van fijn gemalen sesamzaadjes en je gebruikt het veel in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Het is onder andere onmisbaar in hummus. Je kunt het kopen in Turkse en Marokkaanse supermarkten, maar Albert Heijn heeft het ook: tahin bij AH. Lees ook: "de allerlekkerste …

Lees hier verder ...