Header
---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 5 november:

Gastblog: Nannette's Jonker koek

Gastblog: Nannette's Jonker koek

Door Nannette Jonker:  Weet je wat het is met een langdurige, geweldige vriendschap? Je gaat hetzelfde denken over de elementaire zaken van het leven. Zo houden Esther en ik allebei van lekker eten en een goed glas wijn, we appen elkaar regelmatig op het zelfde moment dezelfde tekst (beetje eng) en houden van dezelfde boeken en popmuziek. We hebben gelijke …

Meer lezen.

---

Zondag 6 november:

De allerlekkerste chocolade mousse

De allerlekkerste chocolade mousse

  Chocolade mousse Luchtige chocolade mousse met een rijke, volle chocolade smaak 100 gram extra pure chocolade100 gram pure chocolade3 verse eierensnufje zout125 ml slagroom2 el suiker Doe de eiwitten in een vetvrije kom klop ze met een snufje zout heel stijf. Zet het in de koelkast. Klop vervolgens de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en zet dat ook in de koelkast. Hak …

Meer lezen.

---

Maandag 7 november:

Italiëweek: verse pasta Amatriciana

Italiëweek: verse pasta Amatriciana

Hoe kun je een Italiaanse themaweek nou beter beginnen dan met verse homemade pasta! Het is een leuk klusje om te doen en je krijgt waar voor je moeite, want je proeft het verschil. Verse pasta is zijdezacht en echt lekkerder dan gedroogde. De mengingen over de bloemsoort die je 'moet' gebruiken zijn verdeeld. Ikzelf gebruik het liefst type 00 …

Meer lezen.

---

Dinsdag 8 november:

5 x crostini met heerlijke smeersels

5 x crostini met heerlijke smeersels

Als ik aan Italië denk, denk vooral aan lekker eten in het zonnetje met een goed glas wijn erbij. Italianen kunnen goed 'tafelen' en de maaltijd begint dan ook vaak met antipasti. Lekkere hapjes die je eetlust opwekken. Een schaal antpasti bestaat vaak uit plakken ham, kaas, verse vijgen of ander fruit en vaak ook worden er crostini bij geserveerd. …

Meer lezen.

---

Woensdag 9 november

Cannoli met twee verschillende vullingen

Cannoli met twee verschillende vullingen

Cannoli, of cannolo als je het over 1 exemplaar hebt, zijn gerolde koekjes die gevuld zijn met een ricotta vulling. Ricotta is een hele zachte witte Italiaanse kaas die gemaakt wordt van koeien- of schapenkaas. Omdat de kaas zo zacht is kun je het goed mengen met andere ingrediënten en er een spuitbare vulling van maken. Ricotta is van zichzelf …

Meer lezen.

---

Donderdag 10 november: 

In the Spotlight: De Zilveren lepel - Dé Italiaanse kookbijbel

In the Spotlight: De Zilveren lepel - Dé Italiaanse kookbijbel

foto: Bol.com Vandaag in 'In the Spotlight' dé bijbel op het gebied van Italiaans koken: De Zilveren Lepel. De originele Zilveren Lepel wordt al meer dan 50 jaar uitgegeven en is het boek dat in Italiaanse gezinnen van generatie op generatie wordt doorgegeven. Daarom is het ook het meest gebruikte kookboek in Italië. Het ligt in vrijwel iedere Italiaanse keuken …

Meer lezen.

---

Vrijdag 11 november:

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

In een Italië week mag Vitello Tonnato natuurlijk niet ontbreken. Vitello Tonnato wordt gemaakt van kalfsfricandeau en wordt geserveerd met een tonijnmayonaise. Een hele bijzondere en verrassend lekkere combinatie, want meestal vind ik de combinatie van vlees en vis niet heel fantastisch. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht. Je kunt er dan bijvoorbeeld wat toast bij geven. Ik heb ervoor …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week o.a. verwachten:

• biefstuk met gorgonzolasaus

• cheesecake met yoghurt en citroen

• een heerlijk Mac 'n Cheese

• en dé pompoensoep naar recept van Matt Preston

• en in 'In the Spotlight' de Crock-Pot CR025 die ik de afgelopen weken uitvoerig heb getest

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl