Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

flammkuchen

Recept | Traditionele Flammkuchen met ui en spek

Traditionele Flammkuchen met ui en spek Als je aan het lijnen bent of om een andere reden op de calorieën let of gezond eet, kun je mijn bijdrage van vandaag het beste even overslaan. Sorry! Maar goed, het is december en dan mag er een hoop heb ik begrepen. Vandaag dus een traditionele pizza uit de Elzas: flammkuchen, met - …

Lees hier verder ...

---
Tarte tatin witlof geitenkaas

Recept | Tarte Tatin van witlof en geitenkaas

Tarte tatin van witlof en geitenkaas Een tarte tatin is een omgekeerde taart die traditioneel met appels en een laagje gekarameliseerde suiker wordt gemaakt. Je bouwt de taart omgekeerd op in een taartvorm (dus met de bodem bovenop) en na het bakken draai je de vorm om en schud je de taart eruit. Tarte tatin werd aan het einde van …

Lees hier verder ...

---
pasta met champignons, salie en chorizo kruim

Recept | Pasta met champignons, salie en chorizokruim

Pasta met champignons, krokante salie en chorizokruim Ik heb weer iets heerlijks voor je vandaag hoor! En het is ook nog snel klaar. Pasta gaat er bij mij altijd in, maar het is best wel eens lastig om iets origineels bedenken. Dit is een vrij standaard pastagerecht met een saus en groente, maar wat het echt bijzonder maakt is de …

Lees hier verder ...

---
Speklapstoof met Oosterse smaken

Recept | Speklapstoof met Oosterse smaken

Speklapstoof met Oosterse smaken Onlangs schreef ik een recensie voor kookboekennieuws.nl over het ontzettend leuke kookboek 'De Keukengeheimen van Sientje en Arlette'. Een boek vol met lekkers! Mijn oog viel meteen op de Oosterse Stoof op pagina 41 en dat recept heb ik dan ook meteen uitgetest.  Een stoofpot met speklappen heb ik namelijk nog niet eerder gegeten. Ook de …

Lees hier verder ...

---
Brownie met zoute karamelsaus

Nagerecht | Brownies met zoute karamelsaus

Brownies met zoute karamelsaus Als afsluiter voor een vegetarisch kerstmenu mag je best een beetje uitpakken qua calorieën vind ik. Vegetariërs eten in het algemeen wat lichter dan vlees- en viseters en dus kun je - als het om het nagerecht gaat - all out gaan. Deze bijzondere brownies heb ik gemaakt met een vijgenpasta en er is thee in …

Lees hier verder ...

---
Kaastaart met prei

Vegetarisch Recept | Kaastaart met prei

Kaastaart met prei Een vegetarisch hoofdgerecht voor een feestelijk diner kan best nog wat hoofdbrekers opleveren. Vaak wordt een hoofdgerecht samengesteld naar een bepaald stukje vlees of vis. Natuurlijk kun je vleesvervangers gebruiken, maar ik vind hartige taarten altijd een heel goed alternatief. Je hebt dan als vegetariër ook iets substantieels op je bord en je kunt er allerlei kanten …

Lees hier verder ...

---
gougère met champignons en blauwe kaas

Vega Menu Voorgerecht | Gougère met blauwe kaas

Gougère met champignons en blauwe kaas De komende drie dagen heb ik een vegetarische kerstmenu ideeën voor je. Vandaag een bijzonder smakelijk voorgerecht, waar je ook niet-vegetariërs blij mee maakt: gougère! Gougères zijn eigenlijk hartige soesjes met een hartige vulling, die het goed doen als voorgerecht of hapje. In het soezendeeg wordt een beetje kaas verwerkt en je kunt er …

Lees hier verder ...