Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

peultjes miso garnalen ua

Recept | Grote garnalen met miso en peultjes

Garnalen met miso en peultjes Zo vlak voor de kerstdagen nog even een gezond en licht gerecht. Het worden tenslotte zware dagen! Garnalen moet je vooral niet te lang bakken en hoewel het schoonmaken even een klusje is vind ik het altijd een feest om te eten. Ook met het schoonmaken van peultjes ben je even bezig. Tis rot maar …

Lees hier verder ...

---
MTF Cora van cultfood

Meet the Foodblogger | Cora van Cultfood

Meet the Foodblogger - Cultfood.blog In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor …

Lees hier verder ...

---
Ajam Besengèk

Recept | Ajam Besengèk - kip in kokosmelk

Ajam Besengèk - Kip in Kokosmelk Indonesische gerechten zijn vaak bijzonder smaakvol en vaak ook verrassend eenvoudig te maken. Voor dit gerecht kun je allerlei stukken kip gebruiken. Je kunt een hele nemen, maar ook bouten, drumsticks, kippendijen of kip karbonades. Deze laatste heb ik gebruikt. Uiteraard moet je de kook/baktijd wel even aanpassen aan de grootte van het stuk …

Lees hier verder ...

---
witlof met ham in bechamelsaus

Recept | Witlof met ham in bechamelsaus

Witlof met ham in bechamelsaus Witlof met ham en kaas uit de oven is natuurlijk een keiharde Hollandse Klassieker. Zo'n gerecht waarvan iedereen zijn eigen versie maakt. In Italië hebben ze een soortgelijk gerecht: indivia belga al prosciutto di Praga, witlof met Praagse ham. Het gerecht wordt bereid in een bechamelsaus en in de oven afgebakken onder een laagje Parmezaanse …

Lees hier verder ...

---
courgette in chocoladesaus

Koken met Chocolade | Courgette in chocoladesaus

Courgette in chocoladesaus Chocolade kun je ook heel goed gebruiken in hartige gerechten. Dat wist je niet hè? Echt! De krachtige bittere smaak van extra pure chocolade geeft een hele mooie diepe smaak aan bijvoorbeeld een saus. Vooral bij rundvlees kun je prima een hartige chocoladesaus serveren, maar bij groente kan het ook. Het combineert fantastisch met tomaten en courgettes …

Lees hier verder ...

---
Mihoen met sticky chicken

Mihoen met sticky kip en gedroogde ananas

Mihoen met sticky kip Kip op deze manier vind ik echt heel erg lekker. Ik meldde al eens op Twitter dat ik momenteel lijd aan een hoisin obsessie en dat is verre van over. Ik ben gek op die zoet/zoute smaak, zeker gecombineerd met kip. Meestal doe ik er nog wat sojasaus door en dan laat ik het inkoken tot …

Lees hier verder ...

---
Kabeljauw en papillotte met zeekraal

Recept | Kabeljauw en papillotte met zeekraal

Kabeljauw en papillotte met zeekraal Een poosje geleden was ik weer eens een dagje op Terschelling. Een fijn eiland, maar we hadden geen slechtere dag kunnen kiezen: het heeft de hele dag geregend en het waaide hard. En dus hopten we met twee honden van horeca gelegenheid naar horeca gelegenheid. Ook niet erg! In een strandtent lag het boek 'Koken …

Lees hier verder ...