Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Stoofvlees op pita

Recept | Stoofvlees op pitabrood

Stoofvlees op pitabrood Wij zijn hier in huis nogal gek op stoofpotjes. In de wintermaanden maak ik ze dan ook best vaak. Het liefst gebruik ik sukadelappen omdat daar vaak nog flink wat vet aanzit en dat geeft heel veel smaak. Sukadelappen worden gesneden van de schouder van de koe en vragen een rustige en lange bereiding. Ideaal voor stoofpotjes …

Lees hier verder ...

---
tosti met brie en bacon

Recept | Tosti met brie en bacon

Tosti met brie en bacon Tosti's vallen voor mij in de categorie comfort food en daarom vind ik kaas een must op een tosti. Deze heb ik gemaakt met volvette boerenbrie voor een extra lekkere smaak. Verder heb ik er plakjes uitgebakken bacon op gedaan. Voor een echt lekkere tosti gebruik ik eigenlijk nooit een tosti-ijzer, maar ik bak ze altijd …

Lees hier verder ...

---
meet the foodblogger

Meet the Foodblogger | Anne van Healthyfoodlove.nl

Meet the Foodblogger - Cultfood.blog In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor …

Lees hier verder ...

---
Vogelkes zonder kop

Recept | Vogelkes zonder kop

Vogelkes zonder kop / blinde vink De blinde vink kennen we zowel in Nederland als in België. Het is gekruid gehakt omwikkeld met een dun lapje rund- of kalfsvlees. Verwar de blink vink niet met de slavink, want voor een slavink wordt het gehakt omwikkeld met spek. In Vlaanderen heet de blinde vink 'vogelkes zonder kop' en in Wallonië 'oiseaux …

Lees hier verder ...

---
Pasta met zalm asperges en spinazie

Recept | Pasta met gerookte zalm, asperges en spinazie

Pasta met gerookte zalm, asperges en spinazie Zo aan hen begin van het jaar zijn we allemaal bezig met onze gezondheid. We willen afvallen, we willen fitter worden en we willen stoppen met roken. Dat laatste heb ik jaren geleden al voor elkaar gekregen, maar die eerste twee staan hoog op mijn prioriteitenlijstje dit jaar. Ik heb daarmee overigens niet …

Lees hier verder ...

---
forelsoep

Recept | Romige forelsoep

Romige Forelsoep We beginnen het  nieuwe blogjaar erg goed met een soepje om je vingers bij af te likken! Het is niet heel ingewikkeld om te maken en het staat in ongeveer 50 minuten op tafel. De meeste tijd in prutteltijd waarin je andere dingen kunt doen. Ik heb de soep gemaakt met volle melk in plaats van met room. …

Lees hier verder ...

---
Ik wens iedereen een heel gelukkig 2018!
---
Hele fijne (stressvrije) kerstdagen!
---
peultjes miso garnalen ua

Recept | Grote garnalen met miso en peultjes

Garnalen met miso en peultjes Zo vlak voor de kerstdagen nog even een gezond en licht gerecht. Het worden tenslotte zware dagen! Garnalen moet je vooral niet te lang bakken en hoewel het schoonmaken even een klusje is vind ik het altijd een feest om te eten. Ook met het schoonmaken van peultjes ben je even bezig. Tis rot maar …

Lees hier verder ...