Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

risotto met schorseneren, peterselieboter en bacon

Recept | Risotto met schorseneren, peterselieboter en bacon

Risotto met schorseneren, peterselieboter en bacon Vandaag een lekkere romige variatie op risotto. Schorseneren en peterselie zijn een fantastische combinatie en ik heb ze beide verwerkt in deze risotto. Schorseneren zijn niet altijd vers te krijgen, maar in dat geval kun je prima een potje nemen. Zorg dat je voor de peterselieboter op tijd de boter uit de koelkast zet, …

Lees hier verder ...

---
snickerdoodles

Recept | Snickerdoodles - een Amerikaanse treat

Snickerdoodles Ik zeg het alvast maar: snickerdoodles hebben niets met snickers te maken. Het zijn gebakken deegbolletjes die een beetje het midden houden tussen een koekje en een cakeje. Deze koekjes worden al heel lang gemaakt, de oudst bekende recepten stammen uit de Middeleeuwen. Snickerdoodles worden vooral in Amerika gegeten en kenmerken zich door de opengebarsten buitenkant. Wat verder kenmerkend …

Lees hier verder ...

---
Kip met druiven

Recept | Kip met druiven

Kip met druiven Net als veel mensen eet ik graag druiven. Ik had alleen nog nooit gekookt met druiven en dat bleek heel erg lekker. Vooral de combinatie met kip bleek een succes. Voor dit gerecht heb ik kipkarbonades gebruikt omdat daar vaak nog een vel aanzit en een bot inzit. Bij het bereiden geeft dat nou eenmaal meer smaak. …

Lees hier verder ...

---
Stoofvlees op pita

Recept | Stoofvlees op pitabrood

Stoofvlees op pitabrood Wij zijn hier in huis nogal gek op stoofpotjes. In de wintermaanden maak ik ze dan ook best vaak. Het liefst gebruik ik sukadelappen omdat daar vaak nog flink wat vet aanzit en dat geeft heel veel smaak. Sukadelappen worden gesneden van de schouder van de koe en vragen een rustige en lange bereiding. Ideaal voor stoofpotjes …

Lees hier verder ...

---
tosti met brie en bacon

Recept | Tosti met brie en bacon

Tosti met brie en bacon Tosti's vallen voor mij in de categorie comfort food en daarom vind ik kaas een must op een tosti. Deze heb ik gemaakt met volvette boerenbrie voor een extra lekkere smaak. Verder heb ik er plakjes uitgebakken bacon op gedaan. Voor een echt lekkere tosti gebruik ik eigenlijk nooit een tosti-ijzer, maar ik bak ze altijd …

Lees hier verder ...

---
meet the foodblogger

Meet the Foodblogger | Anne van Healthyfoodlove.nl

Meet the Foodblogger - Cultfood.blog In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan je voor …

Lees hier verder ...

---
Vogelkes zonder kop

Recept | Vogelkes zonder kop

Vogelkes zonder kop / blinde vink De blinde vink kennen we zowel in Nederland als in België. Het is gekruid gehakt omwikkeld met een dun lapje rund- of kalfsvlees. Verwar de blink vink niet met de slavink, want voor een slavink wordt het gehakt omwikkeld met spek. In Vlaanderen heet de blinde vink 'vogelkes zonder kop' en in Wallonië 'oiseaux …

Lees hier verder ...

---
Pasta met zalm asperges en spinazie

Recept | Pasta met gerookte zalm, asperges en spinazie

Pasta met gerookte zalm, asperges en spinazie Zo aan hen begin van het jaar zijn we allemaal bezig met onze gezondheid. We willen afvallen, we willen fitter worden en we willen stoppen met roken. Dat laatste heb ik jaren geleden al voor elkaar gekregen, maar die eerste twee staan hoog op mijn prioriteitenlijstje dit jaar. Ik heb daarmee overigens niet …

Lees hier verder ...

---
forelsoep

Recept | Romige forelsoep

Romige Forelsoep We beginnen het  nieuwe blogjaar erg goed met een soepje om je vingers bij af te likken! Het is niet heel ingewikkeld om te maken en het staat in ongeveer 50 minuten op tafel. De meeste tijd in prutteltijd waarin je andere dingen kunt doen. Ik heb de soep gemaakt met volle melk in plaats van met room. …

Lees hier verder ...