Deze maand verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

lauwwarme aspergesalade met biefstuk en truffelboter

Recept | Lauwwarme aspergesalade met biefstuk

Lauwwarme aspergesalade met biefstuk en truffelboter Wist je dat je groene asperges niet per se hoeft te koken? Je kunt ze ook besprenkelen met een beetje olie en vervolgens roosteren (of grillen) in de oven of grillpan. Ik gebruik hiervoor meestal de oven. Vandaag heb ik de asperges gegrild voor een lauwwarme salade. Gecombineerd met stukjes gebakken biefstuk en truffelboter …

Lees hier verder ...

---
sla komkommer soep

Zomerse sla komkommersoep met geitenyoghurt

Zomerse sla komkommersoep met geitenyoghurt Geitenmelk of geitenyoghurt kan het ideale zuivelalternatief zijn voor mensen die niet goed tegen koemelk kunnen, maar het is ook gewoon hartstikke lekker! Voor deze zomerse soep van sla, komkommer en appel heb ik geen Griekse of Turkse yoghurt gebruikt, zoals ik normaal gesproken doen, maar ik heb het vervangen door Betsie's geitenyoghurt-moment. Dat bleek …

Lees hier verder ...

---
Spitskool stamppot

Recept | Lente stamppot met spitskool en geitenkaas

Lente stamppot met spitskool en geitenkaas Stamppot kan ook heel goed in de zomer of in het voorjaar. Deze stamppot is smeuïg gemaakt met zachte geitenkaas in plaats van boter, waardoor het geheel wat lichter wordt. Je kunt de spekje vervangen door bijvoorbeeld kip als je wat minder calorietjes wilt. Ik heb de spitskool even meegebakken met de spekjes zodat …

Lees hier verder ...

---
citroenijs met gefrituurde zoete pasta

Dessert recept | Citroenijs met gefrituurde zoete pasta

Citroenijs met gefrituurde zoete pasta Ik wist het niet, maar pasta kun je dus ook gefrituurd en zoet eten. In het boek Mangiamo! van Antoinette Coops las ik dat het in Italië vele namen heeft waaronder galani en gemaakt en gegeten wordt in de carnavalsperiode. Het is eenvoudig te maken en is bijzonder lekker bij een stevige espresso.   Ik heb het …

Lees hier verder ...

---
lente stoof

Recept | Lente stoof met kip en doperwten

Lente stoof met kip Stoofgerechten horen echt bij de herfst en de winter, maar als je andere ingrediënten gebruikt kun je er met het grootste gemak een lente- of zomergerecht van maken. Deze stoof heb ik gemaakt met kip, doperwten, little gem (mini slakropjes) en gebakken rijst. Het resultaat is een gerecht vol met smaak, maar veel minder zwaar dan …

Lees hier verder ...

---
vegetarische ravioli schotel

Recept | Vegetarische ravioli schotel uit de oven

Vegetarische ravioli schotel Heerlijke ovenschotel met een Italiaanse saus. Neem hiervoor verse ravioli van bij voorbeeld Albert Heijn, die is namelijk echt heel erg lekker. Zelf deze hoeveelheid ravioli maken kan natuurlijk wel, maar is wel een monnikenklus die erg veel tijd kost. Natuurlijk kun je vlees toevoegen, of een ravioli nemen die met vlees gevuld is, maar voor een …

Lees hier verder ...

---
knoflook aspergesoep

Recept | Knoflook Aspergesoep - warm of koud te eten

Knoflook Aspergesoep Toen ik deze soep bedacht, dacht ik tegelijkertijd: dat wordt niks! Ik dacht eigenlijk dat de smaak van de knoflook de asperges totaal zou overheersen, maar dat viel heel erg mee. Omdat ik de knoflook heb gepoft krijgt het een hele lekkere zachte smaak en die werkt uitstekend met witte asperges. De smaken lijken elkaar juist te versterken. …

Lees hier verder ...

---
Polenta met tomatensaus

Recept | Polenta met tomatensaus, mozzarella en paprika

Polenta met tomatensaus, mozzarella en paprika, Polenta werd oorspronkelijk gegeten door arme mensen, maar nu staat het zelfs in sterrenrestaurants op het menu. Het is een Noord-Italiaans gerecht dat tegenwoordig wordt gemaakt van griesmeel van mais. Polenta kun je warm en koud eten. Als je het laat afkoelen kun je het in stukken snijden en zo eten of nog even …

Lees hier verder ...

---
Spaanse amandelsoep

Recept | Amandelsoep (Ajoblanco), heerlijk op een warme dag

Spaanse Amandelsoep (Ajoblanco) Ajoblanco is een Spaanse soep die koud gegeten wordt. Het wordt vaak geserveerd met druiven en met stukjes meloen. Het is heerlijk bij een tapas maaltijd, maar je kunt het ook prima als zomers voorgerecht eten. Geserveerd in kleine glaasjes heb je een leuk amusesoepje en met wat brood heb je een een lekkere maaltijdsoep. En het …

Lees hier verder ...