Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

Vorige week (week 17) verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Maandag 2 mei: Kung Pao Chicken

Kung pao Chicken

Kung pao Chicken

Kung pao Chicken is een spicy Chinees roerbakgerecht waarvan de basisingrediënten kip, chili pepers, groente en pinda's zijn. Traditioneel wordt het gegeten met rijst of noedels. En houd je niet zo van heel pittig, doe het dan vooral rustig aan met de chilipoeder en de chilivlokken of pepers. Houd je niet te strak aan het recept maar probeer zelf uit wat je …

Meer lezen.

---

Dinsdag 3 mei: zachte pistachekoekjes

Zachte pistachekoekjes

Zachte pistachekoekjes

Eén keer in de vijf tot zeven weken koken we met onze kookclub "De Dove Kwarteltjes" bij Kookatelier Joop Zwiep. De chef stelt het menu samen en wij gaan in groepjes aan de slag met het voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht. Deze keer had ik patisseriedienst en het nagerecht bestond uit een aantal friandises (kleine, zoete hapjes voor bij de …

Meer lezen.

---

Woensdag 4 mei: Gevuld gehaktbrood

Gehaktbrood gevuld met ei

Gehaktbrood gevuld met ei

Gehaktbrood is er in vele soorten en maten. Eigenlijk is het niet meer of minder dan vlees dat in de vorm van een brood in de oven wordt gegaard. Je kunt het vlees kruiden zoals je het zelf lekker vindt en ik heb er deze keer een vulling van eieren ingedaan. Het is een heerlijk gerecht, maar het fotografeert niet …

Meer lezen.

---

Ook op woensdag: een review over koopeenkip.nl

Koop een Kip - review

Koop een Kip - review

Ik wil heel graag jullie aandacht vragen voor een mooi initiatief op het gebied van vlees. We weten inmiddels allemaal wel dat onze vleesconsumptie een enorme impact heeft op onze leefomgeving en het milieu en er is ook een dalende lijn zichtbaar in de hoeveelheid vlees die we eten. Aten we in 2008 nog gemiddeld ruim 80 kilo vlees per persoon …

Meer lezen.

---

Donderdag 5 mei: Bitterkoekjes Bavarois

Bitterkoekjes bavarois

Bitterkoekjes bavarois

Eén iemand hier in huis is gek op bitterkoekjessmaak, dus ik heb me maar eens gewaagd aan een bavarois met bitterkoekjes. Ik heb niet helemaal de goede vorm hiervoor gebruikt, dus hij ziet er wat vreemd uit, maar dat maakt voor de smaak gelukkig niet uit. Ingrediënten:150 gram bitterkoekjes1 vanillestokje1 liter melk50 gram amandelspijs11 gelatineblaadjes2 eieren100 gram suiker1/2 liter slagroom …

Meer lezen.

---

Vrijdag 6 mei: Pommes Fondantes

Pommes Fondantes - Fondant Aardappelen

Pommes Fondantes - Fondant Aardappelen

Aardappelen kun je op heel veel manieren klaarmaken. Deze manier heb ik nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Pommes fondantes maak je door eerst de aardappelen te bakken in boter en ze vervolgens te garen in bouillon. Hierdoor worden ze boterzacht en smelten ze op je tong. Echt het proberen waard! Ingrediënten:500 gram vast kokende aardappelen 50 gram boter0,5 tot …

Meer lezen.

---

Zaterdag 7 mei: Witte Asperges

Witte asperges (failproof) met beenham en ei

Witte asperges (failproof) met beenham en ei

Witte asperges en spruitjes zijn bijna de laatste groenten waarvan we het seizoen nog respecteren. Traditioneel begint de oogst van witte asperges vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Daarna krijgt de plant de gelegenheid om weer nieuwe energie op te doen voor de volgende oogst. Asperges worden ingedeeld in de volgende klassesB (12-16 milimeter)A (16-20 milimeter)AA (20-28 milimeter)AAA (groter …

Meer lezen.

---

Zondag 8 mei: Tagliatelle met room, ham en paprika

Tagliatelle met room, doperwten, ham en paprika

Tagliatelle met room, doperwten, ham en paprika

Vandaag een lekker snel pastaatje (tagliatelle deze keer) met veel groente. Je kunt hier ook heel goed je groenterestjes door doen. Dus als je nog een stukje broccoli of prei of iets dergelijks hebt liggen, gooi het er maar lekker door! 3 kleuren paprika Voor 4 personen heb je nodig:1 gele paprika1 rode paprika1 oranje paprika (alle drie in kleine …

Meer lezen.

---

Wat kun je in week 18 onder meer verwachten?

• Sticky balsamico drumsticks

• Hoe maak je zelf passata

• Galette met fruit, een lekker fris nagerecht

• Hasselback kip

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl