Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

Vorige week (week 18) verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Maandag 9 mei: Sticky drumsticks

Sticky balsamico drumsticks met gebakken rijst

Sticky balsamico drumsticks met gebakken rijst

Voor dit gerecht heb ik de drumsticks gebruikt van kookeenkip.nl. Een lekker stukje kip, met flink wat vlees eraan. Het viel vooral op dat ze zo'n stuk groter zijn dan de supermarkt drumsticks. Het is een vrij eenvoudig recept, eigenlijk gooi je alles behalve de rijst en de groente die je erbij serveert, tegelijk in een hapjespan.  Drumsticks Ingrediënten voor …

Meer lezen.

---

Dinsdag 10 mei: Meiraapjes uit Allerhande

Meiraap met kruidenolie - testrecept uit Allerhande mei '16

Meiraap met kruidenolie - testrecept uit Allerhande mei '16

Meiraap, ook wel knolraap of meiknol, genoemd is al een  hele oude groente die in Nederland niet veel meer wordt gebruikt. Erg leuk dus om in de Allerhande van mei (op pagina 37) een recept tegen te komen waarin deze knolletjes gebruikt worden. Ik heb bij verschillende groentekramen op de markt gekeken, maar niet één had de knolletjes liggen. Albert …

Meer lezen.

---

Woensdag 11 mei: Passata zelf maken

Homemade Passata

Homemade Passata

Het is natuurlijk heel makkelijk en verleidelijk om je passata gewoon kant en klaar te kopen in een potje of een fles. Maar een pastasaus op basis van je eigen homemade passata geeft toch een beetje extra voldoening. Bovendien weet je precies wat erin gaat, kun je het precies zo kruiden als jij het lekker vindt en zitten er sowieso …

Meer lezen.

---

Donderdag 12 mei:

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti

Kipgehakt is wat lichter en minder vet dan runder- en/of varkensgehakt. Voor dit gerecht vind ik dat lekkerder, maar je kunt natuurlijk ook gewoon runder- of halfomhalfgehakt nemen. In het gehakt gaan venkelzaadjes en wat chilivlokken. De venkel geeft een anijzige frisheid en de chilivlokken zorgen voor een lekkere kick.  Voor 4 tot 6 personen heb je nodig:olijfolie en boter …

Meer lezen.

---

Vrijdag 13 mei: een risotto voor mooie dagen

Lente risotto met peultjes, doperwten, groene asperges en frisse muntolie

Lente risotto met peultjes, doperwten, groene asperges en frisse muntolie

Bij risotto denk je vaak aan comfortfood bij herfstachtig weer. Met wat andere ingrediënten is risotto ook heel lekker op warme dagen. In deze risotto zitten lekker veel groene groenten en de muntolie zorgt voor wat frissigheid. Ingrediënten voor 4 personen: muntblaadjes (10/15 gram), grof gehakt 1 theelepel grof zeezout 1 eetlepel olijfolie geraspte schil van een halve citroen 75 …

Meer lezen.

---

Zaterdag 14 mei: Galette met zomerfruit

Galette met mango en frambozen

Galette met mango en frambozen

Galettes zijn rustieke fruittaartjes die heel goed als zomers nagerecht kunnen dienen. Ik geef hier het recept inclusief deeg, maar mocht je dat niet zien zitten of daar geen tijd voor hebben, dan kun je ook heel goed een vers taartdeeg gebruiken van bijvoorbeeld Tante Fanny. paneermeel op deeg Mango Ingrediënten voor de vulling:vruchtvlees van 1 mango, in blokjes gesneden250 …

Meer lezen.

---

Zondag 15 mei: Hasselback kip

Hasselback kip

Hasselback kip

Een tijdje terug schreef ik al over hasselback aardappelen. Als je dezelfde techniek toepast op kipfilet, dan heb je hasselback kip. Je kunt op deze manier de kipfilet met allerlei lekkers vullen, je schuift het in de oven et voilà, je hebt een bijzonder en lekker mals kipfileetje. Ik ben nogal gek op geitenkaas, maar één van mijn gezinsleden niet. …

Meer lezen.

---

Wat kun je in week 19 onder meer verwachten?

• Een gebraden haantje met appelcompote

• Eiercurry met super eenvoudig te bereiden platbrood

• De ultieme kaastosti!

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl