De Sinterklaastijd heeft een geur, wist u dat? Natuurlijk wist u dat! En de geur is: speculaas! Deze taart is ideaal om dit sinterklaasweekend te maken zodat je hele huis naar Sinterklaas ruikt en hij is nog lekker ook. Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag! Speculaastaart met peer Course: …
Rol van gevuld speculaas Het grootste voordeel van de Sinterklaastijd: gevuld speculaas! Deze is met homemade amandelspijs. 250 gram boter300 gram lichtbruine basterdsuiker20 gram speculaaskruiden50 gram melk500 gram bloem5 gram bakpoederhandje halve amandelen ((voor de decoratie)) Het deeg kun je geheel met de hand kneden. Ik meng alle ingrediënten vaak in de keukenmachine en kneed dan alles even goed …
Vandaag een iets verschoven 'In the Spotlight' met Wereldbroodjes van Mascha Lammes. Bij een kookboek denk je waarschijnlijk niet meteen aan broodjes, maar Lammes bewijst dat ook broodjes recht hebben op een eigen kookboek. Dit is het tweede kookboek van Mascha Lammes. Eerder al publiceerde ze samen met echtgenoot Ronald Giphart het familiekookboek Vurrukkelijk. In 'Wereldbroodjes' vind je recepten voor …
foto: pixabay Vandaag is het zover: het is 5 december. Duizenden kindertjes zitten vanavond in hun pyjama en met natte vers gewassen haartjes zenuwachtig heen en weer flippend met hun pantoffels verwachtingsvol op de bank te wachten op wat komen gaat. Voor de zekerheid nog maar even luidkeels een liedje, zodat je zeker weet dat Sinterklaas je hoort .... Of is …
Nu Sinterklaas weer is vertrokken, kunnen we ons weer lekker gaan richten op the most wonderful time of the year. Heb je al bedacht wat je met kerst op tafel wilt zetten? De komende dagen heb ik wat ideeën voor je. Voel je vrij te gebruiken wat je kunt gebruiken en veranderingen aan te brengen waar je maar wilt. …
Tamme eend uit de oven met sinaasappelsaus Een heerlijk hoofdgerecht voor je kerstmaaltijd, waar je niet heel veel werk van hebt. 1 panklare tamme eend (ongeveer 1750/2000 gram)zout & peper2 el honing1,5 dl sinaasappelsap4 sinaasappels3 el sinaasappellikeur (bijv. Gran Marnier) Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een vork of een scherp mesje en prik in de huid van de …
Hoe kun je je kerstdiner nou beter afsluiten dan met chocolade? Ik raad je aan om deze cakejes één of twee keer te 'oefenen'. Ze zijn niet moeilijk te maken, maar omdat de temperaturen per oven nog wel eens kunnen verschillen, moet je even precies uitzoeken op welk moment de cakejes aan de buitenkant gaar zijn en van binnen nog …
Hoe kun je je kerstdiner of een ander feestelijk etentje nou beter beginnen dan met een heerlijk romige paddenstoelensoep? Deze soep is extra op smaak gebracht met wat truffelolie en je kunt er eventueel nog wat truffelschaafsel over strooien, voor nog meer smaak. Verder is er niet veel ingewikkelds aan deze soep. Een relaxte start van het kerstdiner dus! …