About

cropped-2013-12-26-10.49.53.jpgHallo! Mijn naam is Esther Out. Ik woon met mijn gezin in de Drentse hoofdstad en ik heb een enorme liefde voor eten en koken. Ik ben een hobbykok met behoorlijk wat ervaring, maar ik pretendeer op geen enkele manier de wijsheid in pacht te hebben. Er leiden tenslotte meer wegen naar Rome. Ik houd van veel soorten keukens, maar ik heb een lichte voorkeur voor de Italiaanse. Simpel en puur eten op een terras in de zon met een bubbelwijntje erbij ... Daarnaast verzamel ik - tot lichte ergernis van mijn wederhelft ('je hebt toch al een kookboek?') - kookboeken en tijdschriften. Ik kook voor mijn gezin en soms voor vrienden en familie.

Ik schrijf hier een paar keer per week (afhankelijk van de hoeveelheid tijd en inspiratie die ik  heb) over mijn ervaringen met eten, koken, recepten, producten, kookboeken en -tijdschriften. Ik probeer het daarbij vooral toegankelijk te houden want lekker eten kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik houd enorm van culinaire hoogstandjes, maar ik geniet net zo hard van een goede frikadel speciaal en een patatje pinda. Mijn motto: maak van iedere dagelijkse maaltijd een klein (familie) feestje.

Veruit de meeste foto's op deze website zijn door mijzelf gemaakt, mocht dat niet zo zijn dan staat het er onder aan het artikel bij. Ik probeer vooral reële foto's te laten zien van de gerechten zoals ze bij mij op tafel staan. Ik hoop dat ik je kan inspireren eens iets nieuws te proberen, maar in ieder geval enthousiaster te maken voor het bereiden van de dagelijkse maaltijd. Eten moet nu eenmaal elke dag en dan kun je er maar beter iets leuks, lekkers en soms iets bijzonders van maken. Wees welkom en voel je vrij te reageren onder mijn berichten.

Iedere maandag en vrijdag verschijnt er van mijn hand een kookboekrecensie op kookboekennieuws.nl.