Vegetarisch gerecht
Falafel wordt het lekkerst als je droge kikkererwten koopt en die zelf weekt. Je hebt er verder weinig werk van, je moet er alleen even op tijd aan denken. Doe de kikkererwten in een ruime pan met ruim water en zet het twee dagen weg in de koelkast.
Giet de kikkererwten af en doe ze in je keukenmachine met de andere ingrediënten voor de falafel behalve de frituurolie. Draai er een homogene massa van.
Draai van de kikkererwten massa balletjes ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Verhit je frituurpan tot 180°C of verhit olie in een (wok)pan. De olie is heet genoeg als je er korstje brood krokant in kunt bakken. Frituur de balletjes in porties in een minuut of 4 goudbruin en krokant.
Bereid in tussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roerbak de Marokkaanse groenten gaar en voeg de couscous hieraan toe. Bak even goed mee. Breng op smaak met zout en peper. Meng de yoghurt met de harissa.
Schep de couscous op borden en verdeel de falafel erover. Geef er een flinke schep van de harissa yoghurt bij en bestrooi met fijn gehakte koriander.