Ga terug
Print
Falafel met couscous

Falafel met couscous

Vegetarisch gerecht

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de falafel

  • 500 gram droge kikkererwten 2 dagen laten weken in de koelkast
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • half bosje peterselie grof gesneden
  • half bosje koriander grof gesneden
  • halve groene peper
  • 1,5 el kurkuma
  • 1,5 el komijnpoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • frituurolie

Voor de couscous

  • 300 gram couscous
  • 600 gram Marokkaanse groenten
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el harissa
  • half bosje koriander

Werkwijze

  1. Falafel wordt het lekkerst als je droge kikkererwten koopt en die zelf weekt. Je hebt er verder weinig werk van, je moet er alleen even op tijd aan denken. Doe de kikkererwten in een ruime pan met ruim water en zet het twee dagen weg in de koelkast. 

  2. Giet de kikkererwten af en doe ze in je keukenmachine met de andere ingrediënten voor de falafel behalve de frituurolie. Draai er een homogene massa van. 

  3. Draai van de kikkererwten massa balletjes ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Verhit je frituurpan tot 180°C of verhit olie in een (wok)pan. De olie is heet genoeg als je er korstje brood krokant in kunt bakken. Frituur de balletjes in porties in een minuut of 4 goudbruin en krokant.

  4. Bereid in tussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roerbak de Marokkaanse groenten gaar en voeg de couscous hieraan toe. Bak even goed mee. Breng op smaak met zout en peper. Meng de yoghurt met de harissa.

  5. Schep de couscous op borden en verdeel de falafel erover. Geef er een flinke schep van de harissa yoghurt bij en bestrooi met fijn gehakte koriander.