Ga terug
Print
piri piri kipvleugels

Piri Piri Kipvleugels

Kipvleugels uit de oven in een spicy piri piri saus (let op wachttijd voor marineren!)

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 rode pepers
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 0,5 el gedroogde oregano
  • 0,5 el paprikapoeder
  • 0,5 el gerookt paprikapoeder
  • zout & peper
  • 2 el rodewijnazijn
  • 16 kipvleugels (4 p.p.)
  • 2 limoenen

Werkwijze

  1. De hoeveelheid rode pepers kun je aanpassen aan je eigen smaak. Met 4 (zonder zaadlijsten en zaadjes) heb je een pittige saus, maar de stoom komt nog niet uit je oren. Eten er kinderen mee dan zou ik niet meer dan twee pepers nemen. Ben je wat gewend dat kun je er met gemak 8 pepers in kwijt. 

  2. Verwarm je oven voor op 200°C (hete lucht iets lager). Was de pepers en leg ze op een rooster in de oven. Laat ze ongeveer 10 minuten roosteren en laat ze vervolgens iets afkoelen en snijd ze in grove stukken (verwijder eventueel zaadjes en lijsten). Snipper intussen de ui en de knoflook.

  3. Doe de olijfolie in een steelpannetje en verwarm het op niet al te hoog vuur. Fruit ui en knoflook hier een paar minuutjes in. Doe dan de oregano, beide soorten paprikapoeder, rode peper en een beetje zout erbij. Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen. Roer dan de rodewijnazijn erdoor. Zet dan de staafmixer erin en maal het tot een pasta. 

  4. Dep de kipvleugels droog en smeer ze in met de helft van de piri piri saus. Voor een maximaal smaakeffect is het verstandig om het een uurtje te laten marineren in de koelkast. 

  5. Verwarm de oven voor op 220°C (hete lucht iets lager) en leg de kipvleugels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de plaat in de oven en bak de vleugels 25 minuten. Haal de plaat uit de oven en besmeer ze met de rest van de piri piri saus. Schuif de plaat nog eens 20 minuten in de oven. 

  6. Serveer de vleugels met in partjes gesneden limoen en een lekkere salade en gebakken aardappelen.