Ga terug
Print
Drentse gehaktsoep recept

Drentse Gehaktsoep

Streekgerecht 

Gang Maaltijdsoep
Keuken Drenthe, Drents streekgerecht
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 el olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 400 gram aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm
  • 100 gram wortel julienne gesneden
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 jeneverbessen gekneusd
  • 2 preien in ringen gesneden
  • 1 droge Drentse worst in plakjes gesneden
  • verse peterselie naar smaak, fijn gesneden

Werkwijze

  1. Verhit in een ruime soeppan met een dikke bodem de olie en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe en bak dit rul tot het bruin is. 

  2. Schenk dan de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Dan gaan de aardappelblokjes, de wortel, knoflook, laurierblaadjes en jeneverbessen erbij. Kook de soep zo'n 10 minuten. Halverwege de kooktijd doe je de prei en de plakjes droge worst erbij. 

  3. Verwijder de laurierbladen en schep de soep in diepe borden of kommen. Strooi er wat verse peterselie over en serveer met een lekker vers stuk brood.