Ga terug
Print
Kipgehaktballetjes met orzo

Kipgehaktballetjes met orzo


Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram kipdijfilet
  • 80 gram panko of paneermeel
  • 1 ei
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • Peterselie naar smaak, fijn gehakt
  • Tijm naar smaak, fijn gehakt
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 400 gram orzo
  • handvol Peterselie fijn gehakt
  • bieslook fijn gehakt
  • 100 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • zout en peper
  • paar handen gemengde sla

Werkwijze

  1. Snijd het kippenvlees in blokjes en doe het in de keukenmachine. Maal het niet al te fijn. Doe het vervolgens in een kom en kneed er de panko, het ei, de kaas, de peterselie en de tijm door. Is het mengsel wat droog, voeg dan nog een ei toe. Is het te nat, voeg dan wat meer panko toe.

  2. Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal en breng intussen in een pan ongeveer een halve liter van de bouillon aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes hier ongeveer 8 tot 10 minuten in. 

  3. Doe de rest van de bouillon in een andere pan en kook hierin de orzo volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gaar is meng je de boter, peterselie en bieslook erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout en schep het op borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  4. Verhit een beetje olie of wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes heel even aan totdat ze een goudbruine kleur hebben. Verdeel de balletjes over de pasta en bestrooi met het laatste beetje Parmezaanse kaas. Serveer met wat gemengde sla.