Snijd het kippenvlees in blokjes en doe het in de keukenmachine. Maal het niet al te fijn. Doe het vervolgens in een kom en kneed er de panko, het ei, de kaas, de peterselie en de tijm door. Is het mengsel wat droog, voeg dan nog een ei toe. Is het te nat, voeg dan wat meer panko toe.
Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal en breng intussen in een pan ongeveer een halve liter van de bouillon aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes hier ongeveer 8 tot 10 minuten in.
Doe de rest van de bouillon in een andere pan en kook hierin de orzo volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gaar is meng je de boter, peterselie en bieslook erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout en schep het op borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Verhit een beetje olie of wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes heel even aan totdat ze een goudbruine kleur hebben. Verdeel de balletjes over de pasta en bestrooi met het laatste beetje Parmezaanse kaas. Serveer met wat gemengde sla.