Heerlijke romige saus die goed bij kip past, maar ook lekker is bij vis
Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de peper op laag vuur zo'n 10 minuten. Roer regelmatig even door. Voeg dan de korianderpoeder, komijnpoeder en beide soorten paprikapoeder toe en roer er doorheen. Doe de blaadjes koriander erbij en roer dit er ook nog door.
Haal de pan van het vuur. Doe intussen de tahin in een kom en klop er met een garde geleidelijk het water bij. Hierdoor ontstaat een romige saus. Doe er wat zout bij en naar smaak wat citroensap. Giet dit mengsel bij de uien in de pan en breng het aan de kook.
Laat het op laag vuur zachtjes een paar minuten pruttelen tot de saus indikt. Bak intussen de kipdijfilets in een koekenpan goudbruin en gaar.
Verdeel de kip over vier borden en geef de saus erbij. Serveer met bijvoorbeeld sla en gebakken aardappeltjes.