Ga terug
Print
gebakken kip met tahin saus

Gebakken kippendij met tahinsaus

Heerlijke romige saus die goed bij kip past, maar ook lekker is bij vis

Gang Hoofdgerecht, Saus
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 stuks kipdij filet
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper fijn gesneden, zonder zaadjes en zaadlijsten
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • handje verse koriander blaadjes fijn gesneden
  • 1 potje tahin ong. 260 gram
  • 300 ml water
  • citroensap naar smaak

Werkwijze

  1. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de peper op laag vuur zo'n 10 minuten. Roer regelmatig even door. Voeg dan de korianderpoeder, komijnpoeder en beide soorten paprikapoeder toe en roer er doorheen. Doe de blaadjes koriander erbij en roer dit er ook nog door. 

  2. Haal de pan van het vuur. Doe intussen de tahin in een kom en klop er met een garde geleidelijk het water bij. Hierdoor ontstaat een romige saus. Doe er wat zout bij en naar smaak wat citroensap. Giet dit mengsel bij de uien in de pan en breng het aan de kook. 

  3. Laat het op laag vuur zachtjes een paar minuten pruttelen tot de saus indikt. Bak intussen de kipdijfilets in een koekenpan goudbruin en gaar.

  4. Verdeel de kip over vier borden en geef de saus erbij. Serveer met bijvoorbeeld sla en gebakken aardappeltjes.